Doamne fereşte! Facebook, noua mamă Omida, îţi spune cu cine vei avea o relaţie și cât va dura?!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Doamne fereşte! Facebook, noua mamă Omida, îţi spune cu cine vei avea o relaţie și cât va dura?!
Lifestyle 30 August 2017 / 19:05 1844 accesări 0 comentarii
Baba Ekaterina e reală! O avea şi ea profil pe facebook?

Baba Ekaterina e reală! O avea şi ea profil pe facebook?

Doamne fereşte! Este adevărat că absolut toată lumea stă pe Facebook şi postează orice, de la cafeaua de dimineaţă, la ritmul tranzitului intestinal, copii, căţei, mâncăruri, vacanţe, etc., adică vectorii vieţii noastre, aşa cum este ea astăzi. Motoarele Facebook au construit, potrivit acestor postări, profiluri ale consumatorilor şi le livrează acestora, mână în mână cu Google, fix ce au nevoie, ca şi internetul ştie deja ce urmează să facem. Vrei să pleci într-o vacanţă? Vei avea toate ofertele la bilete de avion sau hoteluri. Vrei să-ţi iei pantofi? Vei fi invadat de sute de reclame tematice. Ş.a.m.d. Practic, este o servă la tendinţele noastre de consum, iar specialiştii în social media spun că, această evoluţie fantastică a Social Media, pe care unii o pot cataloga drept începuturile inteligenţei artificiale, se va răsfrânge, inevitabil, şi asupra relaţiilor.

Deja sunt din ce mai mulţi specialişti care afirmă că Facebook va putea prezice cu exactitate care vor fi persoanele cu care vom avea o relaţie, cât va dura ea şi când se va termina, predicţie bazată pe algoritmi foarte bine puşi la punct, calcule matematice şi deducţii logice.

Cu toate acestea, psihologul român Andra Tănăsescu este de părere că aceste predicţii sunt imposibil de realizat, deoarece oamenii nu sunt simple conglomerate de variabile, algoritmi, ecuaţii şi statistici. “Inteligenţa artificială se poate implementa, într-adevăr, în acţiunile noastre curent, dar din punctul meu de vedere este imposibil să anticipezi afinităţile sufletului. Sufletul uman nu poate fi cântărit sau cuantificat, iar o relaţie intimă nu se bazează doar pe interese sociale, cum ar fi job, venit, culoarea ochilor, a părului, înălţimea, greutate, tendinţe de comportament etc. Internetul, în general, şi Google sau Facebook, în particular, au o putere fantastică de a îmbina variabile psihosociale şi de a face predicţii, care au o rată de succes aproape de 100%. Însă, Facebook nu poate măsura sufletul, acele dorinţe ascunse în străfundul nostrum, acele sentimente profunde pe care le trăim”, afirmă psihologul Andra Tănăsescu.

Facebook măsoară doar cine pretindem noi că suntem, nu ceea ce simţim cu adevărat

Mai mult decât atât, specialistul în relaţii de cuplu este de părere că o conexiune autentică, reală, se face doar fiind în prezența acelei persoane, stând față în față, privindu-vă, ascultându-vă.Pagina a fost generata in 0.1638 secunde