Doar 14 minute are la dispoziție insula Guam pentru a contracara un atac cu rachete nord-coreean

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Doar 14 minute are la dispoziție insula Guam pentru a contracara un atac cu rachete nord-coreean

Externe 11 August 2017 / 16:58 998 accesări

Insula Guam are la dispoziție 14 minute pentru a activa sistemul de alertă și a lua măsurile necesare de contracarare în cazul în care Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC - Coreea de Nord) ar lansa un atac cu rachete asupra insulei din Pacific, a relatat joi Xinhua, citând Biroul de securitate internă din Guam (GHS). Jenna Gaminde, purtătoare de cuvânt a GNS, a declarat că locuitorii ar fi înștiințați imediat de sirenele sistemului de avertizare în caz de riscuri, desfășurate în zonele joase din întreaga insulă, a relatat publicația locală Pacific Daily News.

Acest sistem de alertă, instalat din 2014, a fost conceput pentru orice tip de pericole, inclusiv tsunami, cutremure și inundații. „Biroul nostru va fi informat de către armată și va utiliza toate mijloacele de comunicare în masă pentru a trimite mesajul către public”, a declarat Gaminde, adăugând că oamenii ar trebui să urmărească mass-media locale pentru a afla mai multe informații de îndată ce aud sirenele.

Potrivit ziarului citat, militarii desfășurați în insulă continuă exercițiile de antrenament pentru contracararea amenințărilor din partea Coreei de Nord, iar nivelul de alertă nu s-a modificat deocamdată. Potrivit Missile Defense Advocacy Alliance (MDAA), o organizație neguvernamentală consacrată obținerii de sprijin public pentru sistemele antirachetă ale SUA, insula Guam este acoperită de un scut antirachetă dislocat permanent la baza aeriană Andersen, între care sistemul THAAD și sistemul de radare AN/TPY-2. Phenianul a anunțat săptămâna aceasta că planul său pentru lansarea unui atac cu rachete intermediare înspre Guam va fi finalizat la mijlocul lunii august și că declanșarea sa va depinde de o hotărâre a liderului nord-coreean Kim Jong-Un. Planul Coreei de Nord de a ataca Guam intervine după ce președintele american, Donald Trump, declarase marți că, dacă Phenianul continuă să amenințe SUA, el se va confrunta cu „foc și furie cum n-a mai văzut lumea” până acum.12
Pagina a fost generata in 0.2316 secunde