Doctoratul lui Kovesi: „564 de rânduri, similare cu alte surse“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Comisia de Etică din cadrul Universității de Vest Timișoara

Doctoratul lui Kovesi: „564 de rânduri, similare cu alte surse“

Justiție 17 Noiembrie 2016 / 17:48 501 accesări

Comisia de Etică din cadrul Universității de Vest Timișoara anunță că 564 de rânduri din lucrarea de doctorat a Laurei Codruța Kovesi sunt similare cu alte surse, iar în ceea ce privește sesizarea făcută privind plagiatul, specialiștii spun că aceasta este parțial fondată. "Având în vedere că teza de doctorat supusă analizei are 11.512 rânduri, cele 564 de rânduri, găsite ca fiind similare, în raport cu sesizarea înregistrată la UEFISCDI nr. 2567/13.10.2016, cu alte surse, reprezintă un grad de similaritate de 4,9%. În absenţa unui raport al unei comisii de specialitate, Comisia de Etică şi Deontologie Profesională din UVT îşi asumă în acest moment gradul de similaritate", se arată în comunicatul transmis de Comisia de Etică din cadrul Universității de Vest Timișoara.

Sursa citată mai arată că au fost consultate toate documentele puse la dispoziție de către autorii sesizării și de către persoana vizată, verificând fiecare paragraf din teză ce face obiectul sesizării și comparându-le cu sursele indicate de programul informatic iThenticate. "Comisia de Etică şi Deontologie Profesională din UVT concluzionează că sesizarea este nefondată pentru 4.141 de rânduri din cele 4.705 rânduri sesizate și parțial fondată pentru restul", se mai arată în comunicat.

Grupul de Investigaţii Politice (GIP) a anunţat că a sesizat oficial Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) în legătură cu teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi.

Sebastian Ghiţă a depus la Parchetul General un autodenunţ în care susţine că a participat, alături de alţi demnitari ai statului român, la măsluirea raportului comisiei tehnice privind teza de doctorat a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. În urma autodenunţului a fost deschis un dosar de instigare la fals intelectual. În replică, procurorul-şef DNA a anunţat că nu a plagiat.12
Pagina a fost generata in 0.166 secunde