Doi agenți de bursă londonezi, condamnați pentru fraudarea unei bănci ruse

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Doi agenți de bursă londonezi, condamnați pentru fraudarea unei bănci ruse

27 Ianuarie 2017 / 19:07 378 accesări

Doi agenți de tranzacționare din Londra, care au conspirat la fraudarea a peste 165 milioane de euro ai unei bănci din Rusia, au fost condamnați vineri la 12, respectiv 7 ani de închisoare, informează Reuters.

Georgy Urumov, 37, a fost condamnat la 12 ani, iar Vladimir Gersamia, 33, la șapte ani de închisoare, după ce au fost găsiți vinovați de multiple fraude financiare.

Urumov s-a alăturat companiei Otkritie Securities Ltd (OSL) și a manipulat firma în a-i plăti aproape 2 de milioane de euro creând falsa impresie că această sumă va fi distribuită altor persoane care se alătură companiei. Urumov a păstrat însă marea majoritatea sumei de bani primită de la compania OSL.

Urumov a săvârșit mai multe infracțiuni efectuând tranzacții financiare cu fonduri argentiniene. Acesta își mințea angajatorul că obligațiuni garantate cu creanțe sunt de fapt de patru ori mai scumpe și încasa diferența, transferând-o în conturi bancare din Marea Britanie.

Urumov s-a folosit de Gersamia, un angajat al firmei de administrație Threadneedle Asset Management, pentru a-l ajuta să acopere urmele ilegalităților comise.

Potrivit comisiei de investigație, cei doi bărbați au adunat peste 165 de milioane de euro din activitățile ilegale întreprinse.12
Pagina a fost generata in 0.2194 secunde