Doi din cinci români se plâng că angajatorul e pe interes

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Relationship status - it's complicated Doi din cinci români se plâng că angajatorul e pe interes
Economie 12 Februarie 2019 / 17:21 1446 accesări 1 comentariu
Dacă angajatorul e partenerul din relație, peste 41% dintre români spun că dragostea e trecătoare

Dacă angajatorul e partenerul din relație, peste 41% dintre români spun că dragostea e trecătoare

Aproape un sfert dintre angajaţii români (21,7%) declară că ar putea să aibă o relaţie până la adânci bătrâneţi cu firma la care lucrează, iar peste jumătate dintre salariaţi (50,8%) consideră că ei oferă mai mult în relaţia cu angajatorul, reiese dintr-un sondaj publicat marţi de platforma de recrutare online BestJobs. În cadrul cercetării lansate în preajma Valentine's Day, BestJobs a încurajat peste 1.000 de români să-şi imagineze că partenerul lor de viaţă este chiar organizaţia pentru care lucrează în acest moment. A rezultat faptul că doi din cinci angajaţi români sunt nemulţumiţi de relaţia pe care o au cu angajatorul şi spun că ea este bazată strict pe un interes material. De asemenea, unu din cinci respondenţi consideră că relaţia este de-a dreptul toxică sau chiar de tip one-night stand (aventură de-o noapte - n.r.), iar dacă ar fi să ajungă la divorţ (concediere), aproape şapte din zece angajaţi cred că ar merita cel puţin trei salarii compensatorii. O relaţie matură, în care ambii parteneri au crescut împreună şi în care îi leagă multe lucruri frumoase spun că au aproximativ 23% dintre cei chestionaţi şi doar 4,6% au afirmat că pot vorbi despre dragoste la prima vedere. Conform sondajului, 21,7% dintre angajaţii români consideră că ar putea avea o relaţie până la adânci bătrâneţi cu firma pentru care lucrează în acest moment, în timp ce, pentru cei mai mulţi (41,6%), relaţia este una trecătoare, iar 28,2% dintre respondenţi consideră că relaţia este una de lungă durată, dar care cel mai probabil se va termina la un moment dat. Alţi 8,5% dintre cei intervievaţi sunt indecişi. În ceea ce priveşte nemulţumirile, 20% dintre cei încadraţi în prima categorie reproşează partenerului că nu se simte egal în relaţie, 16,5% că îi acordă prea puţină atenţie, 16,3% că nu ţine cont de sentimentele şi nevoile sale, iar 11,4% că „mă înşală ori de câte ori are ocazia“ (îmi înşală aşteptările - n.r.). De asemenea, oamenii se plâng că angajatorul le face promisiuni pe care nu le respectă niciodată (11%), nu îi ascultă niciodată (9,8%) sau că nu oferă nimic din ce ar avea nevoie (8%). Pe de altă parte, doar 7% nu au nimic de reproşat „partenerului de viaţă“ actual.

Taguri articol
Loading...

1 comentariu

Rugam presa sa nu mai ocoleasca si sa nu mai ignore acesta problema grava a celor 4,9 milioane de angajati in privat 05:27:54 / 13 Februarie 2019
Rugam partidele politice, deputatii si senatorii care vor vrea sa fie votati sa ia atitudine publica si sa faca cunoscute masurile ce le vor lua in aceasta problema !

De ce nu faceti studii si sondaje in legatura cu salariile pe care le dau angajatorii si cu adevaratele carteluri formate la nivel de ramuri de activitate in legatura cu salarizarea ? O sa constatati, ca indiferent de vanzarile si profitul unei firme, salariile angajatilor sunt aproape la fel, ca sa nu spun la fel, cu ale celor de la o firma identica, cu acelasi domeniu de activitate, dar care are profit zero sau aproape de zero. De ce nu se autosesizeaza Oficiul Concurentei??? Un exemplu este domeniul sanitar. Va rugam sa ne dati stiri si informatii cu adresa, nr de telefon, adresa de mail al Oficiului Concurentei pt a putea sa reclamam toate aceste lucruri extrem de grave.Va rugam sa ne prezentati si atributiile Oficiului Concurentei. Aceasta este cauza pt care salariile angajatilor din privat nu cresc, asa cum ar trebui si cum sunt si la stat, la bugetari. DEja s-a ajuns la DISCRIMINARE intre cei ce lucreaza la stat si cei ce lucreaza in privat. Ma refer la aceeasi activitate, aceleasi studii si aceeasi functie si meserie.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.225 secunde