Doi ierarhi la sărbătoarea Sfântului Haralambie. Programul IPS Teodosie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Doi ierarhi la sărbătoarea Sfântului Haralambie. Programul IPS Teodosie

Eveniment, Religie 08 Februarie 2021 / 12:25 3685 accesări

Miercuri, 10 februarie, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie, transmite Biroul de Comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului.


Cu acest prilej, IPS Teodosie va avea următorul program:

Marți, 9 februarie,

-de la ora 16.30, va oficia slujba Vecerniei la biserica „Sfântul Haralambie" din localitatea constănțeană Viile;

-de la ora 19.00, la biserica „Sf.Haralambie" din Constanța (bulevardul Tomis, nr. 301, zona Boema), va participa la unConcertde pricesnesusținut de către arhid. Ionuț Cristinel Boancheș și baritonul Alexandru Chiriac, care vor fi acompaniați la pian de către diac. Valentin Vădănoiu.

Miercuri, 10 februarie,

-de la ora 8.00, preoții și credincioșii parohiei „Sfântul Haralambie" din Constanța vor întâmpina doi ierarhi la intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu (zona vapor), apoi vor merge în procesiune la biserică, unde va fi oficiatăSfântaLiturghie de către IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu invitatul său, PS Ilarion, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

Joi, 11 februarie,

-de la ora 22.00, va oficia Acatistul Maicii Domnului și Acatistul Sfântului Sfințit Mucenic Haralambie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din Constanța.

Sfântul Sfințit Mucenic Haralambiea trăit pe vremea împăratului roman Septimiu Sever (193-211). A propovăduit credința în cetatea Magnesia, unde a fost hirotonit episcop.La o vârstă înaintată a fost arestat și supus unor chinuri greu de imaginat. Cu toate acestea, nu s-a îndepărtat de credință, ci a convertit alți semeni la creștinism, inclusiv pe fiica împăratului. EpiscopulHaralambiea fost condamnat la moarte prin decapitare și a fost martirizat în anul 202, la vârsta de 113 ani, a mai informat Biroul de Comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului.12