Doi poliţişti au fost asasinaţi la New York

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Doi poliţişti au fost asasinaţi la New York

Eveniment 22 Decembrie 2014 / 00:00 1014 accesări

Doi poliţişti au fost împuşcaţi mortal, sâmbătă după-amiază, la New York, în maşina lor, de un bărbat de 28 de ani care ulterior s-a sinucis. Atacul a avut loc la Brooklyn, în cartierul Bedford Stuyvesant, la ora locală 14.50, în contextul manifestaţiilor repetate de la New York după recenta decizie a unui mare juriu de a nu-l inculpa pe un poliţist implicat în moartea unui bărbat de culoare, Eric Garner. Ucigaşul, identificat drept Ismaaiyl Brinsley, a tras de mai multe ori în poliţişti, care stăteau în maşina lor, prin geamul din dreptul pasagerului, lovindu-i în cap.

Șeful poliţiei new-yorkeze, Bill Bratton, care a anunțat asasinarea celor doi oameni ai legii, a precizat că ucigaşul lor, care nu ar avea nicio legătură teroristă, venise din oraşul Baltimore, la 300 de kilometri sud de New York. Ucigaşul a împuşcat-o sâmbătă dimineaţă şi pe prietena lui, la Baltimore, înainte de a pleca la New York, a declarat Bratton. Urmărit de alţi poliţişti în timp ce fugea, el şi-a pus capăt zilelor pe un peron de metrou din apropiere. Asasinul postase anterior pe reţelele de socializare comentarii foarte ostile la adresa poliţiei. El îi menţionase pe Eric Garner şi Michael Brown, un tânăr de culoare ucis de poliţie la Ferguson (Missouri), în august.

Dubla crimă a traumatizat profund cea mai importantă forţă de poliţie din SUA. Alţi doi poliţişti din New York au fost atacaţi, la 24 octombrie, de un bărbat înarmat cu un topor. Unul dintre ei a fost grav rănit, iar altul a avut doar răni uşoare, iar Bratton a vorbit la momentul respectiv despre un act de terorism. Primarul oraşului New York, Bill de Blasio, un democrat ale cărui relaţii cu poliţia sunt dificile, a denunţat ”un asasinat care seamănă cu o execuţie”. Și președintele SUA, Barack Obama, a condamnat asasinarea polițiștilor.

Aceasta este a şaptea oară din 1972 încoace când poliţişti care lucrează în echipă de doi sunt ucişi în acest mod la New York. Această dublă crimă intervine în contextul tensionat al cazului Eric Garner şi după moartea unui alt bărbat de culoare neînarmat, ucis în casa scării, într-o clădire din Brooklyn, la 20 noiembrie, de un poliţist debutant. Șeful poliției new-yorkeze a recunoscut că victima, Akai Gurley, era complet nevinovată.

Eric Garner, tată a şase copii, suspectat de vânzare ilegală de ţigări, a murit în iulie, în urma unei arestări în forţă la Staten Island, un sector din New York. La începutul lunii decembrie, un mare juriu a apreciat că poliţistul nu poate fi inculpat pe baza unei înregistrări video de amator care arată cum acesta apasă pe gâtul lui Eric Garner pentru a-l culca la pământ. Garner s-a plâns în mai multe rânduri că nu poate respira, înainte de a-şi pierde cunoştinţa.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1377 secunde