Doi tigri și alte animale au pierit într-un incendiu la un grajd al circului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Doi tigri și alte animale au pierit într-un incendiu la un grajd al circului

Eveniment 12 Ianuarie 2017 / 08:54 1820 accesări

Un incendiu a izbucnit, joi dimineață, la o clădire administrativă și la un grajd cu lei și tigri din Șoseaua Petricani, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență București — Ilfov (ISU-BIF).

Potrivit Biroului de presă al ISU-BIF, incendiul, care se manifestă pe o suprafață de circa 300 mp, a fost localizat. Pompierii au solicitat prezența veterinarilor pentru tranchilizarea animalelor și mutarea lor, deoarece nu există altă posibilitate de eliberare a acestora din cuști în alte spații, astfel încât pompierii să intre pentru stingerea incendiului.

La fața locului a ajuns un reprezentant al circului, care tranchilizează animalele și se procedează totodată la mutarea acestora. Animalele sunt în pericol în principal din cauza fumului degajat, precizează ISU-BIF.

Apa Nova a fost solicitată să mărească presiunea pe rețeaua de hidranți din zonă. "Sunt probleme în identificarea hidranților la nivelul carosabilului din cauza zăpezii. Au fost identificați și hidranți înghețați în zona respectivă", după cum a anunțat ISU-BIF. S-a intervenit cu 15 autospeciale, un echipaj SMURD și două autoscări.

Nu au mai putut fi salvate patru pisici, doi porcușori vietnamezi, doi tigri și trei câini, precizează sursa citată. Potrivit ISU-BIF, incendiul a fost stins, dar se mai degajă fum și se verifică toate spațiile interioare. Pompierii au reuşit să salveze alte peste 20 de animale: şapte tigri, două cămile, doi tauri, un cal, doi ponei, un cangur, trei ogari şi câteva capre. Reprezentantul ISU a precizat că imobilul cu suprafaţa de 300 de metri care a fost cuprins de flăcări era compartimentat, cuprinzând mai multe grajduri în care se aflau zeci de animale, unele dintre ele aflându-se în zona în care se manifesta incendiul.

CE SE VA ÎNTÂMPLA CU ANIMALELE RĂMASE ÎN VIAȚĂ

Reprezentanții Circului Globus, în al căror spațiu a izbucnit incendiul, au declarat că poartă negocieri cu Grădina Zoologică din Capitală pentru a putea muta animalele salvate, care erau retrase din activitate.

Purtătorul de cuvânt al Circului Globus, Cornelia Popescu, a declarat că spațiul în care a izbucnit incendiul aparține circului, iar animalele care se aflau acolo erau retrase din activitate. Acestea se aflau sub observația a patru îngrijitori și mai mulți paznici, care au și sunat la numărul unic de urgențe 112 în momentul în care au văzut flăcările.

"Facem toate demersurile pentru a putea lua animalele care au rămas în viață, pentru că nu pot fi ținute în acel spațiu. Suntem in discuții cu cei de la Grădina Zoologică pentru acest lucru", a declarat purtătorul de cuvânt al Circului Globus, Cornelia Popescu, care a precizat că, în cazul în care această soluție nu se finalizează, animalele vor fi mutate în alte spații deținute de Circul Globus.12
Pagina a fost generata in 0.1659 secunde