Doina Păuleanu și Andrei Pleșu vorbesc despre „Regalitate și Mare”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Marți, la Muzeul Național Cotroceni

Doina Păuleanu și Andrei Pleșu vorbesc despre „Regalitate și Mare”

Cultură 18 Ianuarie 2016 / 18:37 2312 accesări
Doina Păuleanu și Andrei Pleșu se întâlnesc, marți, la Muzeul Național Cotroceni, pentru a vorbi despre „Regalitate și Mare”

Doina Păuleanu și Andrei Pleșu se întâlnesc, marți, la Muzeul Național Cotroceni, pentru a vorbi despre „Regalitate și Mare”

Volumul „Regalitatea şi Marea. Dobrogea 1878-1914”, semnat de directorul Muzeului de Artă Constanța, criticul şi istoricul de artă dr. Doina Păuleanu, va fi lansat marți, 19 ianuarie, de la ora 18.00, la Muzeul Național Cotroceni, în Salonul Cerchez. El va fi prezentat chiar de fostul coleg de facultate al Doinei Păuleanu, Andrei Pleșu, și de de redactorul-șef al Editurii Monitorul Oficial.

Tomul de aproape 400 de pagini este structurat în şase capitole, textul fiind completat cu aproximativ 200 imagini de epocă. Acestea provin din colecţiile arhitectului Radu Cornescu, ale Monicăi Alexandrescu din Constanţa şi ale inginerului Romeo Alexandrescu din Bucureşti. Există şi imagini puse la dispoziţia autoarei de către Muzeul Naţional Peleş şi Muzeul Naţional Cotroceni.

Amplul volum de colecție, dedicat Regelui Carol I și Reginei Elisabeta, apărut la Editura Monitorul Oficial, a fost lansat, pe 20 noiembrie, la Târgul Internațional Gaudeamus. În luna decembrie, el a fost lansat și la Constanța, la Muzeul de Artă, precum și la Tulcea. După București, „Regalitatea și Marea” își continuă periplul editorial la Peleș, Brașov și Ploiești.

Proiectul editorial „Regalitatea şi Marea” s-ar putea îmbogăţi cu alte două volume: unul care să o aibă în prim-plan pe Regina Maria şi celălalt - dedicat lui Carol al II-lea. Până atunci, dr. Doina Păuleanu lucrează la volumul I al cărţii „Natura moartă în pictura românească”, în care tratează perioada începuturilor, secolul XIX, până la Ştefan Luchian, prin care se face trecerea în secolul al XX-lea.

Citește și:

Prin Dobrogea, pe urmele lui Carol I şi ale reginei Elisabeta

În cinci zile, la București s-au cumpărat cărți de 3.200.000 euro

„Regalitatea și Marea”, la Gaudeamus



12