Doliu naţional în Portugalia în memoria zecilor de turişti care şi-au pierdut vieţile în Madeira

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Doliu naţional în Portugalia în memoria zecilor de turişti care şi-au pierdut vieţile în Madeira

Externe 18 Aprilie 2019 / 16:17 643 accesări

Guvernul portughez a decretat joi trei zile de doliu naţional în memoria victimelor accidentului rutier în care şi-au pierdut viaţa cel puţin 29 de turişti germani pe insula Madeira, relatează AFP, potrivit agerpres.ro. Perioada de doliu decretată de joi ''exprimă durerea şi solidaritatea întregii populaţii a ţării faţă de victime şi familiile lor în urma tragiculuiaccidentde autocar produs în regiunea autonomă Madeira'', a anunţat executivul socialist la încheierea unei reuniuni a Consiliului de miniştri la Lisabona.

Ultimul bilanţ transmis joi de spitalul Nelio Mendonca din Funchal a indicat 29 de decese - 17 bărbaţi şi 12 femei cu vârste cuprinse între 40 şi 60 de ani.

Reamintim că accidentul s-a petrecut în localitatea Santa Cruz, la ora locală 18:30 (17:30 GMT). Autocarul la bordul căruia se aflau aproximativ 50 de persoane a părăsit carosabilul şi s-a răsturnat, oprindu-se într-o casă construită în pantă. Şoferul autobuzului, care se pare că a pierdut controlul asupra vehiculului din motive ce urmează să fie investigate, precum şi ghidul care însoţea grupul de turişti, au fost răniţi, dar au scăpat cu viaţă.

Taguri articol


12