Doliu naţional în Portugalia în memoria zecilor de turişti care şi-au pierdut vieţile în Madeira

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Doliu naţional în Portugalia în memoria zecilor de turişti care şi-au pierdut vieţile în Madeira

Externe 18 Aprilie 2019 / 16:17 368 accesări

Guvernul portughez a decretat joi trei zile de doliu naţional în memoria victimelor accidentului rutier în care şi-au pierdut viaţa cel puţin 29 de turişti germani pe insula Madeira, relatează AFP, potrivit agerpres.ro. Perioada de doliu decretată de joi ''exprimă durerea şi solidaritatea întregii populaţii a ţării faţă de victime şi familiile lor în urma tragiculuiaccidentde autocar produs în regiunea autonomă Madeira'', a anunţat executivul socialist la încheierea unei reuniuni a Consiliului de miniştri la Lisabona.

Ultimul bilanţ transmis joi de spitalul Nelio Mendonca din Funchal a indicat 29 de decese - 17 bărbaţi şi 12 femei cu vârste cuprinse între 40 şi 60 de ani.

Reamintim că accidentul s-a petrecut în localitatea Santa Cruz, la ora locală 18:30 (17:30 GMT). Autocarul la bordul căruia se aflau aproximativ 50 de persoane a părăsit carosabilul şi s-a răsturnat, oprindu-se într-o casă construită în pantă. Şoferul autobuzului, care se pare că a pierdut controlul asupra vehiculului din motive ce urmează să fie investigate, precum şi ghidul care însoţea grupul de turişti, au fost răniţi, dar au scăpat cu viaţă.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1827 secunde