„Don Quijote“ deschide stagiunea Teatrului „Oleg Danovski“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Don Quijote“ deschide stagiunea Teatrului „Oleg Danovski“

Cultură 14 Septembrie 2016 / 15:00 4395 accesări

După o vară istovitoare, care a presupus trei turnee peste hotare și participarea la deja tradiționalul festival în aer liber „Opera Nights” de la Hunedoara și Deva, Teatrul Național de Operă și Balet (TNOB) „Oleg Danovski” deschide stagiunea 2016-2017 duminică, 18 septembrie, cu o invitație la dans clasic. Misiunea de a inaugura noua stagiune îi revine visătorului Don Quijote de la Mancha, care, însoțit de fidelul său cavaler Sancho Panza, pornește la drum în căutarea frumoasei Dulcinee, pregătit să înfrunte cavalerește orice pericol. Pașii îl poartă însă într-o piață din Barcelona, unde îi va întâlni pe frumoasa Quiteria şi tânărul bărbier Basilio.

Din distribuția spectacolului fac parte: Adrian Mihaiu, Nozomi Miura, Amalia Mîndruţiu, Irina Ganea Mihaiu, Bogdan Bîrsănescu, Cezar Buculei și Cecilia Ursul. Coregrafia baletului „Don Quijote” este semnată de Mihai Babușka, după coregrafia clasică a lui Marius Petipa, iar scenografia este creația Adrianei Urmuzescu.

Compania de Balet a TNOB a încheiat stagiunea coregrafică 2015-2016 cu premiera spectacolului „Crăiasa zăpezii”, după frumoasa poveste a lui Hans Christian Andersen, pusă în scenă, în pași de dans, de coregraful Horațiu Cherecheș.

Biletele pentru acest spectacol au prețuri de 25, 30 și 40 de lei. Elevii și studenții în grup organizat vor plăti pe un tichet 15 lei, iar pensionarii, 20 de lei.

Citește și:

Un an fără soprana Roxana Bageac

„Crăiasa zăpezii”: feerie de iarnă într-o vară caniculară12
Pagina a fost generata in 0.2077 secunde