Donald Trump este... șocant de convins de victoria sa în alegeri

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Donald Trump este... șocant de convins de victoria sa în alegeri

Externe 24 Ianuarie 2016 / 15:27 620 accesări

Magnatul Donald Trump, favorit pentru a reprezenta Partidul Republican în scrutinul prezidenţial din SUA, este încrezător în popularitatea pe care o are, afirmând, într-un discurs, că nu ar pierde voturi nici dacă ar împuşca pe cineva în centrul New York-ului. Controversatul politician a făcut această declaraţie în cursul unui eveniment electoral desfăşurat în oraşul Sioux Center din statul Iowa. După eveniment, reporterul CNN i-a cerut lui Donald Trump clarificări despre această declaraţie, dar politicianul republican nu a făcut niciun comentariu.

Între timp, magnatul Michael Bloomberg, proprietarul unui trust media şi fost primar al oraşului New York, le-a cerut consilierilor să elaboreze un plan pentru eventuala sa candidatură ca independent la funcţia de preşedinte al SUA, informează cotidianul ”The New York Times”.

Consilierii omului de afaceri, a şaptea cea mai bogată persoană din SUA şi a 13-a din lume, au declarat că Bloomberg este încurajat să candideze în contextul în care în tabăra republicană domină Donald Trump, iar în cea democrată se observă o ascensiune a lui Bernie Sanders, care se pare că o va depăşi pe Hillary Clinton. Michael Bloomberg, care are o avere estimată la 41 de miliarde de dolari, s-a gândit şi în trecut să candideze ca independent, dar a ajuns mereu la concluzia că nu putea câştiga. Ţinând cont de situaţia politică înaintea scrutinului din 2016, Bloomberg este încrezător că ar avea o şansă.

Michael Bloomberg, în vârstă de 73 de ani, a făcut paşi concreţi spre lansarea campaniei electorale, indicându-le prietenilor şi consilierilor că ar vrea să aloce un miliard de dolari din fonduri proprii în acest scop. Michael Bloomberg ar urma să anunţe la începutul lunii martie decizia de a candida la preşedinţia SUA. Michael Bloomberg a fost primar al oraşului New York în perioada 2002-2013 şi este proprietarul şi preşedintele trustului de analize financiare Bloomberg LP, cu sediul în Manhattan.

Citește și:

Declarație șocantă a lui Donald Trump în timpul unui eveniment electoral

Donald Trump are interzis în Marea Britanie?

Purtătoarea de cuvânt a lui Donald Trump a apărut la CNN cu un colier din gloanțe

Donald Trump a folosit un limbaj foarte vulgar la adresa lui Hillary Clinton12