Donald Trump îl numește pe primarul KHan „dezastru“, după violențele de la Londra

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Donald Trump îl numește pe primarul KHan „dezastru“, după violențele de la Londra
Externe 16 Iunie 2019 / 09:22 367 accesări 0 comentarii
Primarul Londrei, Sadiq Aman Khan, musulman de origine pakistaneză și membru al Partidului Laburist

Primarul Londrei, Sadiq Aman Khan, musulman de origine pakistaneză și membru al Partidului Laburist

Preşedintele american Donald Trump l-a criticat din nou sâmbătă pe primarul Londrei, Sadiq Khan, numindu-l "un dezastru" şi afirmând că ar trebui să demisioneze urgent, după ce doi tineri au fost ucişi şi alţi trei bărbaţi au fost răniţi la Londra vineri, în mai puţin de 20 de ore, potrivit Reuters.


Donald Trump a preluat o postare pe Twitter a editorialistei de dreapta Katie Hopkins, care a numit Londra "oraşul înjunghierilor" şi a afirmat că "acesta este Londonistanul lui Khan", o expresie menită să descrie eşecul municipalităţii londoneze cu care s-a soldat gestionarea extremiştilor musulmani.

"Londra are nevoie cât mai curând posibil de un nou primar. Khan este un dezastru - va fi şi mai rău!" a scris Trump pe Twitter.

Primarul Londrei, laburistul Sadiq Khan, s-a declarat ''dezgustat" de acest nou val de agresiuni în oraşul său devenit notoriu pentru gradul de insecuritate. Anul trecut au fost consemnate 132 de crime în capitala britanică, iar anul acesta, numărul a ajuns la 55.

Trump l-a numit recent pe Khan, un musulman de origine pakistaneză, un "ratat total", după ce primarul Londrei a criticat guvernul britanic pentru invitaţia adresată preşedintelui american de a efectua o vizită de stat în regat, şi l-a comparat pe Donald Trump cu fasciştii secolului al XX-lea.

Aversiunea lui Donald Trump faţă de Sadiq Khan durează de câţiva ani. Khan a criticat eforturile lui Trump de a interzice primirea călătorilor din ţările musulmane, în timp ce liderul de la Casa Albă l-a criticat pe primar pentru modul în care a gestionat atacul terorist din 2017, de pe un pod londonez, soldat cu moartea a 11 persoane.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2475 secunde