Donald Trump, în război perpetuu cu jurnaliștii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Atacă presa din prima zi

Donald Trump, în război perpetuu cu jurnaliștii

Externe 22 Ianuarie 2017 / 08:33 711 accesări

Noul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a criticat sâmbătă cu vehemență presa, acuzată de a fi mințit în ce privește estimarea numărului de persoane care au asistat la depunerea jurământului de către el, la Washington, cu o zi înainte, transmite AFP.

"În mod onest, păreau un milion și jumătate de persoane, până la Washington Monument", a afirmat Trump, contra oricărei evidențe, cu prilejul unei vizite la sediul CIA, adaugă AFP. "Privesc acel canal de televiziune și ei arătau peluze goale și vorbeau de 250.000 de persoane", a spus el. "Este o rușine", a continuat Trump. Evocând "războiul" său în curs cu mass-media, al 45-lea președinte al SUA a apreciat că jurnaliștii fac parte "dintre ființele umane cele mai necinstite de pe pământ".

Imaginile aeriene difuzate vineri de televiziunile americane arătau o mulțime care nu ajungea până la Washington Monument și era clar inferioară cifrei de un milion și jumătate, notează AFP. De asemenea,adaugă că această mulțime era mai redusă decât cea care se adunase în același loc în timpul celor două depuneri de jurământ ale lui Barack Obama, în 2009 și 2013.

În cadrul unei declarații puțin după aceea, în sala de presă de la Casa Albă, Sean Spicer, purtătorul de cuvânt al lui Trump, a criticat cu forță jurnaliștii, denunțând tentative "rușinoase" de a minimaliza, după el, succesul popular al depunerii jurământului de către noul președinte.12
Pagina a fost generata in 0.2683 secunde