„Donald Trump nu e calificat să lucreze nici măcar într-un magazin de cartier“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Din seria „Uite cine vorbește!“

„Donald Trump nu e calificat să lucreze nici măcar într-un magazin de cartier“

Externe 12 Octombrie 2016 / 15:36 560 accesări

Ultimele sondaje de opinie privind preferințele electoratului în vederea prezidențialelor din noiembrie din SUA îi acordă fostei Prime Doamne Hillary Clinton un avans confortabil, de 8 - 9%, în fața rivalului său republican, Donald Trump. Și totuși, campania de jigniri și denigrări este mai acerbă ca oricând, cu toate că democrații lui Clinton ar trebui să aibă grijă mai ales ca propriul electorat să nu se relaxeze prea tare, sigur de victorie, și să nu se mai implice în procesul de votare propriu-zis. În acest context, preşedintele SUA, Barack Obama, a criticat dur remarcile obscene ale candidatului republican la preşedinţie, Donald Trump, afirmând că nu este calificat nici măcar pentru a se angaja la un supermarket de cartier, relatează BBC News online.

La un eveniment de campanie desfășurat în Carolina de Nord în favoarea lui Hillary Clinton, Obama i-a îndemnat pe liderii republicani să îi retragă formal susţinerea lui Donald Trump, după înregistrarea din 2005 în care este surprins făcând comentarii obscene despre femei. De asemenea, Casa Albă a comunicat că va reacționa în fața atacurilor cibernetice ruse asupra formațiunilor politice americane. Administraţia SUA a formulat acuzaţii oficiale la adresa Rusiei privind o serie de atacuri cibernetice care au vizat servere ale Partidului Democrat, în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale şi legislative. În ultimele luni, oficiali americani au semnalat că atacurile cibernetice au fost efectuate de hackeri susţinuţi de administraţia de la Moscova, scopul posibil fiind de a perturba campania în care Hillary Clinton se confruntă cu republicanul Donald Trump. Preşedinţia Rusiei a calificat drept absurde acuzaţiile. Mai nou, Hillary Clinton crede că Donald Trump s-a aliat cu fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, și cu Rusia pentru a o denigra.

Între timp, gafele lui Donald Trump continuă. El a intensificat, marţi, criticile la adresa colegilor de partid care i-au retras susţinerea, numindu-l ”slab şi ineficient” pe Paul Ryan, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, şi ”necinstit” pe senatorul John McCain. Mai mult decât atât, Trump s-a declarat eliberat de constrângerile republicanilor care și-au retras susținerea pentru el. Potrivit ABC News, Donald Trump pare să mai fi făcut o gafă, marţi seară, îndemnând alegătorii să meargă la vot pe 28 noiembrie, deşi scrutinul prezidenţial şi parlamentar va avea loc pe 8 noiembrie. Oricum, Hillary Clinton are un avans de 9% în faţa lui Trump, conform unui sondaj efectuat în ultimele trei zile. Potrivit sondajului comandat de NBC News / ”Wall Street Journal”, democrata este creditată cu 46% din voturi, iar republicanul cu 37%. Candidatul Partidului Libertarian, Gary Johnson, are o susţinere de 8%, iar Jill Stein,12