Donald Trump, prietenul jihadiștilor?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Donald Trump, prietenul jihadiștilor?
Externe 14 Noiembrie 2017 / 17:24 224 accesări 0 comentarii
Rusia a acuzat SUA că se folosesc de Statul Islamic pentru a-și promova interesele în Orientul Mijlociu

Rusia a acuzat SUA că se folosesc de Statul Islamic pentru a-și promova interesele în Orientul Mijlociu

Lupta împotriva Statului Islamic în Siria, purtată de regimul de la Damasc cu sprijinul rușilor, dar și de așa-zisele forțe democratice siriene, cu ajutorul coaliției conduse de americani, tensionează relațiile dintre cele două mari puteri ale lumii, Rusia și SUA. Mai exact, Ministerul Apărării rus a lansat marți acuze șocante, susținând că americanii ar furniza acoperire de facto unităților grupării jihadiste și doar s-ar preface că luptă împotriva terorismului în Orientul Mijlociu, motiv pentru care avioane americane ar fi încercat să împiedice lansarea de lovituri rusești asupra unor poziții jihadiste în apropierea orașului Abu Kamal. În acest scop, avioanele coaliției ar fi intrat într-o zonă situată la 15 km distanță de Abu Kamal pentru a împiedica activitatea aparatelor rusești. "Aceste fapte sunt dovezi concludente că SUA, imitând o luptă fără concesii împotriva terorismului în fața comunității internaționale, furnizează de fapt acoperire unităților Statului Islamic. Astfel de acțiuni ale coaliției internaționale sunt o dovadă a faptului că ofensiva rapidă a forțelor siriene la Abu Kamal a subminat planurile SUA de a crea organisme de putere pro-americane, care să nu se subordoneze guvernului sirian, pentru administrarea teritoriilor de pe malul estic al Eufratului", a anunțat Ministerul Apărării din Rusia, care a dat publicității și o serie de imagini realizate de drone în data de 9 noiembrie, care arată cum coloane lungi de jihadiști se retrag, sub presiunea loviturilor aviației ruse și a forțelor siriene, din Abu Kamal spre o zonă la granița cu Irakul. Conform rușilor, SUA au motivat că nu au bombardat coloanele de rebeli în retragere întrucât aceștia se predau de bunăvoie și astfel cad sub incidența Convenției de la Geneva privind prizonierii de război. "Comandamentul forţelor ruse s-a adresat de două ori coaliţiei internaţionale coordonate de SUA cu propunerea de distrugere a convoaielor reţelei SI", a dezvăluit Moscova, precizând că partea americană a refuzat să răspundă. Drept urmare, s-a tras concluzia că SUA îi acoperă pe militanții Statului Islamic pentru a-i folosi în promovarea intereselor lor în Orientul Mijlociu.

Premierul rus, Dmitri Medvedev, care s-a întâlnit cu președintele american, Donald Trump, în Asia, a declarat marți că relațiile dintre Rusia și SUA nu au fost de zeci de ani la un nivel atât de scăzut. "Instituind sancțiuni la adresa Moscovei, Statele Unite au decis să prezinte Rusia ca inamic", a explicat Medvedev.

Taguri articol

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2402 secunde