Donald Trump, scos de pe scenă de bodyguarzi, în timpul unui miting electoral

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Donald Trump, scos de pe scenă de bodyguarzi, în timpul unui miting electoral

Externe 06 Noiembrie 2016 / 07:15 714 accesări

Două gărzi de corp l-au prins pe Donald Trump de umeri și l-au dus rapid în culise, în timp ce alți agenți au sărit pe un bărbat din primul rând al publicului. Acesta a fost ulterior îndepărtat sub escorta poliției, cu mâinile la spate.

Totul s-a petrecut sâmbătă seara, în timpul unui miting electoral la Reno, în statul Nevada, transmit agențiile internaționale de presă și posturile de televiziune CNN și BBC.

Trump a revenit pe scenă după câteva minute și și-a continuat discursul, în uralele mulțimii. "Nu vom fi opriți niciodată", a spus el. "Nimeni n-a spus că va fi ușor. Vreau să mulțumesc Secret Service".

Într-un comunicat publicat imediat după incident, și stafful său de campanie a mulțumit Secret Service (serviciul care răspunde și de securitatea președintelui SUA și care asigură protecția candidaților la președinție) și forțelor de ordine ale orașului Reno și ale statului Nevada pentru "reacția rapidă și profesionistă", precum și "miilor de oameni prezenți, pentru susținerea incredibilă".

Un comunicat al Secret Service afirmă că incidentul a fost declanșat de un individ neidentificat din public, aflat chiar în fața scenei, care la un moment dat a strigat "Armă!". El a fost imobilizat imediat de agenții serviciului și de polițiști din Reno. Secret Service și poliția anchetează incidentul, deși nu a fost găsită nicio armă asupra suspectului sau în imediata apropiere.

SECRET SERVICE NU A GĂSIT NICIO ARMĂ ÎN URMA INCIDENTULUI DE LA EVENIMENTUL LUI DONALD TRUMP

Serviciul american pentru protecţia oficialilor (Secret Service) nu a găsit nicio armă în urma incidentului care a generat scoaterea de pe scenă a candidatului republican, Donald Trump, dar investigaţia continuă, informează cotidianul The Washington Post.

"Scoaterea de pe scenă a candidatului Donald Trump a fost făcută după ce un individ rămas neidentificat a strigat «armă» în faţa scenei. Agenţii au arestat individul, dar nu au găsit nicio armă", precizează Secret Service.

Individul, identificat ulterior drept Austyn Crites, în vârstă de 33 de ani, a fost eliberat după câteva zeci de minute. El avusese o pancartă pe care scria "Republicani împotriva lui Donald Trump".

"În momentul în care am afişat pancarta, oamenii au încercat să o ia. Şi toată lumea a huiduit. Te aştepţi la aşa ceva", a declarat individul.

Donald Trump a continuat evenimentul electoral după incident.12
Pagina a fost generata in 0.1922 secunde