Dosar penal pentru mama primarului Făgădău, pentru fraudarea alegerilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Dosar penal pentru mama primarului Făgădău, pentru fraudarea alegerilor
Eveniment, Politică 26 Mai 2019 / 13:26 4336 accesări 5 comentarii

Teodora și Gheorghe Făgădău, la ieșirea din sediul secției de poliție unde mama primarului Constanței a dat declarații

Teodora și Gheorghe Făgădău, la ieșirea din sediul secției de poliție unde mama primarului Constanței a dat declarații

Un membru al Secţiei de votare nr. 133, situate în incinta Agentiei Fiscale nr. 1-4, din zona Badea Cârțan, municipiul Constanţa, s-a sesizat după ce o femeie a fost suprinsă având asupra sa mai multe buletine de vot pentru alegerile europarlamentare, pe care intenţiona să le introducă în urna de vot.

"Polițiștii din Constanța au fost sesizați cu privire la faptul că, la o secție de votare, o femeie ar fi fost surprinsă în timp ce încerca să introducă în urnă mai multe buletine de vot. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală", a declarat Monica Dajbog, purtător de cuvânt al MAI. Dosarul este deschis pentru infracţiunea de fraudă la vot pe numele Teodorei Făgădău, în vârstă de 70 de ani, mama primarului Constanței, Decebal Făgădău, care a fost invitată de polițiști să dea declarații în acest sens.

Potrivit declaraţiei preşedintelui Secției de votare nr. 133, Camelia Aniţei, incidentul a fost generat de o confuzie.Unul dintre membrii Secției, Andreea Martinescu, reprezentant ALDE, i-a înmânat Teodorei Făgădău un singur buletin de vot, dar "cel mai probabil, din cauza aglomeraţiei care era la ora aceea în secţia de votare, dintr-o eroare, a mai luat nişte buletine de vot de pe masă". Președintele secției de vot a mai precizat că mama primarului Făgădău a dorit să voteze doar la alegerile europarlamentare, dar a semnat şi pentru referendum. Andreea Martinescu, la rândul său, le-a declarat polițiștilor că i-a înmânat Teodorei Făgădău doar un singur buletin de vot şi ştampila și că nu ştie cum a ajuns aceasta din urmă să aibă și restul buletinelor de vot".

Tatăl primarului Decebal Făgădău, a spus, la rândul său, la ieşirea din Secţia 2 de Poliţie Constanța, unde Teodora Făgădău a dat declarații, că membrii secţiei de votare nu au verificat numărul de buletine pe care le-au înmânat soţiei sale, respectiv cinci, explicând că Teodora Făgădău nu ar fi putut să-şi ia singură buletinele de vot, având în vedere conjunctura administrativă. Tatăl primarului Făgădău nu crede că au fost victimele vreuneinei înscenări, ci că la mijloc ar fi vorba doar despre o simplă eroare, atât din partea soției sale, cât și din partea membrilor comisiei.

Potrivit unuia dintre consilierii săi, primarul Decebal Făgădău nu a dorit să comenteze în niciun fel situaţia, declarând doar că Poliţia va desfăşura o anchetă în acest caz.

Loading...

5 comentarii

Florian 06:40:32 / 27 Mai 2019
furt electoral

Sustin mesajele de mai sus,. Aschia nu sare departe .......Mai sunt locuri vacante langa mazare.

Caragiale 10:09:48 / 27 Mai 2019
Statul paralel

Statul paralel e de vina ,fagadau cu cine o semăna ?

Dinu 18:24:05 / 28 Mai 2019
Poza

Fata cea mică a lui Băsescu, și-a pozat votul și l-a pus pe NET. Decât baba asta, care nu avea cum să ia 5 buletine de pe masă, ele fiind apanajul operatorului, aveți auto-denunțul Elenei Băsescu !

Paul 16:00:25 / 29 Mai 2019
Corect !

Ce naste din pisica , soareci mananca !

Sumer 22:17:42 / 08 Iunie 2019
Fagadoaica

Am auzit ceva chiar dupa alegeri dar am crezut ca este doar o caterinca la adresa primarului,te-ai facut de ras femeie pentru ca la puscarie pentru frauda electorala nu cred ca ajungi cu toate ca asa ar fi normal.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1883 secunde