Dosarul „CMZ“ ar putea fi redeschis? Care sunt argumentele avocaților

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Dosarul „CMZ“ ar putea fi redeschis? Care sunt argumentele avocaților

Justiție 27 Octombrie 2016 / 18:31 1198 accesări
Avocatul Alina Bica: „În dosarul în care a fost condamnat Constantinescu existau probe care arată că ar fi trebuit să se dispună încetarea procesului penal”

Avocatul Alina Bica: „În dosarul în care a fost condamnat Constantinescu existau probe care arată că ar fi trebuit să se dispună încetarea procesului penal”

Dosarul în care fostul președinte al Consiliului Județean Constanța (CJC) Nicușor Constantinescu a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru presupusa subfinanțare a Centrului Militar Zonal (CMZ) ar putea fi rejudecat. Judecătorii Curții de Apel Constanța au analizat joi, 27 octombrie, contestația în anulare depusă de fostul președinte CJC împotriva sentinței definitive. La proces, Constantinescu a fost reprezentat de avocații Marius Mocanu și Alina Bica (fost procuror-șef DIICOT). În primă fază, cei doi apărători au cerut amânarea judecării contestației, invocând două argumente. Pe de-o parte, avocații au spus că este necesară prorogarea cauzei până când Înalta Curte de Casație și Justiție va decide dacă dosarul privind contestația în anulare va fi strămutat la altă Curte de Apel din țară. Pe de altă parte, apărătorii au solicitat ca instanța să trimită o adresă către Ministerul Apărării Naționale (parte vătămată în acest caz), prin care să întrebe dacă a intrat în posesia banilor pe care Constantinescu i-a plătit înainte să fie condamnat în primă instanță, pentru a acoperi prejudiciul stabilit de procurori. Până la sosirea răspunsului, avocații au cerut amânarea cauzei. Judecătorii Damian Mitea și Ciprian Coadă de la Curtea de Apel Constanța au respins ambele argumente și au pus în discuție admiterea sau respingerea contestației în anulare, în ședință secretă. „Am solicitat admiterea contestației în anulare pentru că, în dosarul în care a fost condamnat Nicușor Constantinescu, existau probe clare din care rezultă faptul că ar fi trebuit să se dispună încetarea procesului penal”, a declarat avocatul Alina Bica. Instanța a rămas în pronunțare în acest caz.

Citește și:

Dosarul „CMZ“ va fi rejudecat?12
Pagina a fost generata in 0.1694 secunde