Dosarul de corupţie al lui Dan Şova, rejudecat de la zero

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Decizie în premieră, după hotărârea CCR privind completurile de 3 judecători Dosarul de corupţie al lui Dan Şova, rejudecat de la zero
Justiție 21 Octombrie 2019 / 11:55 1352 accesări 1 comentariu

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a admis, luni, rejudecarea de la zero a dosarului de corupţie al lui Dan Şova la instanţa de fond, respectiv Curtea de Apel Bucureşti, decizia fiind luată având în vedere că Dan Şova nu mai este senator.

Un singur judecător a cerut trimiterea unor întrebări CJUE şi suspendarea cauzei.

Fostul ministru al Transporturilor a cerut, în baza deciziei Curţii Constituţionale pe completurile specializate de 3, prin intermediul avocaţilor, admiterea apelului şi desfiinţarea deciziei anterioare a Instanţei Supreme, care îl condamnase în iunie la trei ani de închisoare cu executare în dosarul CET Govora. Totodată, atât avocaţii lui Şova, cât şi procurorul DNA au cerut ÎCCJ retrimiterea dosarului CET Govora la instanţa de fond, respectiv Curtea de Apel Bucureşti.

Dan Şova a fost prezent, luni, la ÎCCJ, însă nu a făcut declaraţii în faţa instanţei şi nici în faţa jurnaliştilor.

Fostul ministru beneficiază astfel a doua oară de deciziile Curţii Constituţionale referitoare la completurile de la Înalta Curte de Casaţie, după ce a fost pus în libertate în decembrie 2018, când instanţa supremă a suspendat executarea pedepselor, ca urmare a admiterii în principiu a contestaţiei în anulare (o cale extraordinară de atac), după decizia Curţii Constituţionale privind compunerea nelegală a completurilor de 5 judecători.

Dan Şova a fost condamnat în primă instanţă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul CET Govora, însă a fost anulată pedeapsa în urma deciziei ICCJ. Acesta a fost, de fapt, primul proces în care instanţa supremă a admis contestaţia în anulare, după valul de eliberări în baza acestora din decembrie 2018.

Loading...

1 comentariu

Catalin 14:43:39 / 22 Octombrie 2019
Pariem ...

... ca Sova o sa fie condamnat la o pedeapsa mult mai mare ? Si , ca , il va trage dupa el si pe Ponta ?

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1773 secunde