Dosarul de șantajare a lui Mircea Băsescu, strămutat la Curtea de Apel București

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Dosarul de șantajare a lui Mircea Băsescu, strămutat la Curtea de Apel București

28 Aprilie 2016 / 11:15 986 accesări
Mircea Băsescu

Mircea Băsescu

Procesul în care mai mulți membri ai familiei lui Sandu Anghel sunt judecați pentru că l-ar fi șantajat pe Mircea Băsescu, fratele fostului președinte al României, va fi mutat de la Curtea de Apel Constanța la Curtea de Apel București.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au admis cererea de strămutare a procesului în care mai multe persoane din familia lui Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondialul, sunt judecate pentru că l-ar fi șantajat pe Mircea Băsescu, fratele fostului președinte al României.

"Admite cererea formulată de petenţii Anghel Fănica, Anghel Grinica Ion, Constantin Marius, Anghel Izaura şi Anghel Florin şi dispune strămutarea judecării cauzei ce formează obiectul dosarului nr. 822/36/2015 al Curţii de Apel Constanţa la Curtea de Apel Bucureşti", au decis magistrații.

În octombrie 2015, patru dintre cei cinci membri ai familiei lui Sandu Anghel, judecaţi pentru şantajarea lui Mircea Băsescu, au fost condamnaţi la pedepse cu executare cuprinse între trei ani şi nouă luni de închisoare şi 12 ani şi 11 luni, totodată ei fiind obligaţi la plata de daune morale de 7.000 de euro, hotărârea nefiind definitivă.

Magistraţii Tribunalului Constanţa l-au condamnat pe Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, la şapte ani şi opt luni de închisoare pentru şantaj, la care se adaugă o pedeapsă mai veche, de cinci ani şi trei luni de închisoare, primită de acesta în dosarul în care a fost condamnat şi Sandu Anghel, după ce şi-ar fi înjunghiat un nepot într-un bar din localitatea Drăgăneşti Olt, pedeapsa finală fiind de 12 ani şi 11 luni de închisoare.

.Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, a fost condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare, Fănica Anghel, soţia lui Bercea, la trei ani şi nouă luni de închisoare, iar Izaura Anghel, fiica lui Sandu Anghel, a primit patru ani şi cinci luni de închisoare.

În cazul lui Grinică Ion, fiul lui Sandu Anghel, care la data comiterii faptei era minor, instanţa a dispus o măsură neprivativă de liberate, de şase luni sub supraveghere.

Decizia a fost atacată atât de procurori cât și de inculpați.

Potrivit rechizitoriului, în noiembrie 2013, Florin Anghel i-ar fi cerut lui Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte Traian Băsescu, 280.000 de euro, în caz contrar ameninţând cu dezvăluirea în presă a unor informaţii compromiţăţoare, de corupţie, în care ar fi fost implicat acesta şi familia sa.

În 26 martie 2014, Florin Anghel, împreună cu mama sa, Fănica, l-ar fi ameninţat şi pe Marian Căpăţână, martor în dosar, pentru a-l determina să dea suma de 280.000 de euro sau să îşi transfere averea în proprietatea lor. Ulterior, în 26 mai şi 29 mai, fiica lui Bercea, Izaura Anghel, concubinul acesteia, Marius Constantin, şi fratele minor al femeii, Grinică Ion Anghel, ar fi mers din nou la Mircea Băsescu, cu aceleaşi ameninţări despre pretinsa implicare în infracţiuni de corupţie, cu scopul de a-l determina să le dea cei 280.000 de euro.

Conform sursei citate, în 29 mai 2014, cei trei au primit 10.000 de euro de la Mircea Băsescu, fiind prinşi în flagrant de procurorii anticorupţie.12
Pagina a fost generata in 0.1648 secunde