Două antrenamente pe bicicleta magnetică potrivite pentru orice utilizator!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Două antrenamente pe bicicleta magnetică potrivite pentru orice utilizator!
Sănătate, Lifestyle 12 Septembrie 2019 / 16:45 1168 accesări 0 comentarii

În cazul în care deja ai încercat diverse cure, tratamente și diete cu scopul de a slăbi, probabil că te-ai convins de faptul că cea mai bună modalitate de a-ți modela corpul și de a-ți îmbunătăți starea generală de sănătate și condiția fizică este activitatea sportivă. Dacă ceaiurile de slăbit nu și-au făcut efectul, bicicleta magnetică sigur te va conduce rapid către obiectivele fitness pe care le ai, astfel încât rezultatele antrenamentelor vor fi vizibile încă de la primele ședințe.

Învață să folosești corect bicicleta magnetică!

În cazul în care ai achiziționat o bicicletă magnetică pentru a exersa acasă, scopul este să te bucuri atât de exerciții eficiente, cât și de confort, astfel încât va trebui să montezi corect bicicleta magnetică înainte de a începe antrenamentele. Conform recomandărilor specialiștilor de la Sport-Mag.ro, primul pas este să te poziționezi lângă bicicletă și să ridici șaua până la nivelul șoldurilor tale. Apoi, după ce te așezi, pedalează de câteva ori pentru a fi sigur că genunchiul este ușor flexat chiar și în poziția cea mai îndepărtată a mișcării de pedalare. În cazul în care modelul de bicicletă magnetică pe care îl folosești permite ajustarea ghidonului, testează mai multe poziții până o găsești pe cea mai confortabilă pentru tine. Atenție, însă, și la distanța dintre ghidon și șezut, fiindcă aceasta trebuie să permită alinierea pe verticală a extremității genunchiului cu mijlocul pedalei.

Programe de antrenament

Lipsa timpului liber este cel mai mare obstacol pe care trebuie să îl depășim pentru a putea urma un demers de durată, precum antrenamentele zilnice pe o bicicletă magnetică. Tocmai de aceea, foarte multe persoane aleg cea mai eficientă cale: își montează o bicicletă staționară la birou sau în confortul propriei locuințe pentru a putea exersa oricând găsesc câteva minute libere.

În funcție de timpul pe care îl poți acorda activităților fitness, poți alege una din rutinele detaliate în rândurile de mai jos. Acestea te vor ajuta să slăbești și să-ți îmbunătățești condiția fizică, sistemul cardiovascular și starea generală de sănătate. Pe deasupra, vei avea plăcerea de a pedala pentru jumătate de oră în fața televizorului, urmărind un episod din serialul favorit, sau 15 minute, timp în care vor rula 4-5 melodii din playlist-ul motivațional pe care l-ai creat special pentru momentele de efort fizic intens. Indiferent de durata sau intensitatea exercițiilor, însă, nu uita că perioadele de încălzire și revenire sunt decisive în prevenirea accidentărilor.

Antrenamentul de 15 minute

Dacă te-ai trezit mai devreme și ți-a mai rămas ceva timp până să pleci către serviciu, acest program scurt și eficient îți va oferi șansa să începi ziua cu dreptul: vei putea arde rapid câteva calorii, te vei simți energizat pe tot parcursul zilei și-ți va rămâne timp și de un duș scurt. Iată ce trebuie să faci:

- începi cu o încălzire de 5 minute, pedalând rapid la rezistență minimă;

- în următoarele 5 minute, pedalează în același ritm rapid, dar alternează poziția între așezat și ridicat;

- timp de 1 minut, mărește rezistența și pedalează cât poți de repede: aceasta va fi forțarea finală, așadar solicită fiecare fibră musculară;

- ultimele 4 minute pe bicicleta magnetică vor fi de revenire, așadar micșorează treptat rezistența până la zero.

Antrenamentul de 30 de minute - sprinturi Tabata

Printre cele mai eficiente și apreciate metode de antrenament pe bicicleta magnetică sunt cele alcătuite din intervale de efort variabil, precum HIIT și Tabata. Acest program de jumătate de oră pe bicicleta magnetică este unul de tip Tabata, compus din intervale de 20 de secunde de efort intens și intervale de 10 secunde pentru recuperare. Iată cum se va desfășura sesiunea de pedalare:

- începe cu 5 minute de încălzire: pedalează rapid la rezistență minimă;

- pedalează pentru 20 de secunde la rezistență medie, apoi 10 secunde la rezistență scăzută. Repetă această rutină de 8 ori, apoi acordă-ți o perioadă de 1 minut de recuperare: pedalare lejeră la rezistență mică;

- repetă pasul de mai sus de încă 2 ori;

- încheie antrenamentul pe bicicleta magnetică cu 5 minute de revenire, micșorând treptat rezistența.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1552 secunde