Două drumuri vitale pentru turismul dobrogean vor fi reabilitate!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
CJC și MDRAP, la aceeași masă

Două drumuri vitale pentru turismul dobrogean vor fi reabilitate!

Administrație 26 Martie 2019 / 17:44 1960 accesări

Două proiecte foarte importante pentru turismul dobrogean vor fi puse în practică anul acesta. Este vorba despre „Modernizare Infrastructură de Transport Regională pe Traseul DJ 226 Corbu – Săcele – Istria — Mihai Viteazu”, „Modernizare Infrastructură de Transport Regională pe Traseul DJ 226 A – Cetatea Histria – DN22/ Tariverde” și „Îmbunătățirea capacitătii administrative a Consiliului Județean Constanța”. Prin aceste proiecte, CJC urmăreşte creşterea siguranței rutiere, impulsionarea mobilităţii populației dar și a schimburilor comerciale. Contractele de finanțare pentru aceste investiții au fost semnate marți, 26 martie, de președintele CJC și ministrul Dezvoltării Regionale.

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, împreună cu ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, vicepremierul Daniel Suciu au semnat, marți, 26 martie, contractele de finanțare pentru două importante proiecte de infrastructură din județul Constanța. Este vorba despre „Modernizare Infrastructură de Transport Regională pe Traseul DJ 226 Corbu – Săcele – Istria — Mihai Viteazu”, „Modernizare Infrastructură de Transport Regională pe Traseul DJ 226 A – Cetatea Histria – DN22/ Tariverde” și „Îmbunătățirea capacitătii administrative a Consiliului Județean Constanța”. Prin aceste proiecte, CJC urmăreşte creşterea siguranței rutiere, impulsionarea mobilităţii populației dar și a schimburilor comerciale. „O infrastructură solidă, conformă cu standardele europene, atrage după sine și noi oportunități. Prin implementarea acestor trei proiecte în valoare de aproximativ 30 de milioane de euro vom reuși să creștem economia județului nostru prin atragerea de noi investitori. Mai mult decât atât, se vor consolida conexiunile cu regiunea Dunării, relațiile comerciale se vor dezvolta într-un ritm mai alert și va crește atractivitatea regiunii din punct de vedere turistic”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

Proiectele semnate care vizează infrastructura vor fi finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020 ITI Delta Dunării iar valoarea totală a acestora este de 23 de milioane de euro și respectiv 5.8 milioane de euro. Durata de implementare a celor două proiecte este de 44 luni și respectiv 33 luni de la emiterea ordinului de începere pentru execuția de lucrări. Obiectivele specifice proiectelor vizează reabilitarea și modernizarea drumurilor pe o lungime de 40 de km, respectiv 14 km și constau în lucrări de reabilitare și modernizare a structurii rutiere, lucrări de poduri, creșterea siguranței rutiere și amenajarea intersecțiilor și drumurilor laterale. Cel de-al treilea proiect are ca obiectiv realizarea Strategiei de Dezvoltare a Județului Constanța, pentru perioada 2021-2027. Astfel vor fi colectate, interpretate și realizate sinteze ale datelor și informatiilor actualizate privind dezvoltarea socio-economică a județului. De asemenea, arhivă Consiliului Județean Constanța va fi modernizată și se va crea o arhiva de copii digitalele ale documentelor instituției. Valoarea acestui proiect este de aproximativ 490.000 de euro.

Taguri articol


12