Două medalii de aur pentru România la Balcaniada de tenis de masă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tenis de masă / Campionatele Balcanice de tineret

Două medalii de aur pentru România la Balcaniada de tenis de masă

Sport 23 Octombrie 2015 / 18:48 1061 accesări

În perioada 21-25 octombrie, în Macedonia, se desfășoară a 13-a ediție a Campionatelor Balcanice de tenis de masă pentru tineret, iar delegația României și-a adjudecat deja două medalii de aur, ambele în competițiile pe echipe, după primele două zile de întreceri. La masculin, echipa formată din Rareș Sipoș, care evoluează în Superliga Națională pentru CS Top Spin 08 Constanța, Alexandru Manole și Alin Spelbuș a câștigat Grupa B, cu două succese din tot atâtea meciuri, 3-0 cu Bosnia & Herțegovina și 3-0 cu Kosovo, și s-a calificat direct în semifinale. În penultimul act, „tricolorii s-au impus, cu scorul de 3-0, în disputa cu Turcia, iar în finală au câștigat în fața Serbiei, cu scorul de 3-1.

În competiția feminină, România, în componența Alina Zaharia, sportivă legitimată la CS Farul Constanța, Irina Ciobanu și Diana Lupu, a încheiat Grupa B pe prima poziție, cu trei victorii: 3-0 cu Bosnia & Herțegovina, 3-0 cu Kosovo și 3-0 cu Turcia. În semifinale, tricolorele s-au impus, cu scorul de 3-0, în fața Bulgariei, iar în ultimul act au câștigat, cu scorul de 3-0, duelul cu Bosnia & Herțegovina. În zilele următoare vor avea loc întrecerile de simplu, dublu și dublu mixt, unde românii sunt principalii candidații la titlurile balcanice.

La finalul acestei săptămâni, sâmbătă și duminică, în sala de sport de la LPS „Nicolae Rotaru”, va avea loc Cupa României la tenis de masă rezervată junioarelor și juniorilor II.

Citești și:

Cadetul constănțean Cristi Pletea, învingător la Europa Top 10 la tenis de masă

Trofee pentru Pletea și Plăeașu12