Două persoane au fost surprinse de o avalanşă în Munţii Bucegi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Două persoane au fost surprinse de o avalanşă în Munţii Bucegi

Eveniment 23 Ianuarie 2021 / 18:55 226 accesări
Foto: arhivă

Foto: arhivă

Două persoane au fost surprinse, sâmbătă, de o avalanşă în Munţii Bucegi, sub Vârful Ţigăneşti, informează Salvamont România.

Salvamontiştii au ajuns la cele două persoane surprinse, sâmbătă, de o avalanşă produsă în Munţii Bucegi, sub Vârful Ţigăneşti, una dintre ele fiind rănită.

"Salvamontiştii au ajuns în ambele locaţii unde se aflau persoanele surprinse de avalanşă. Una dintre ele nu are probleme medicale, iar pentru cea de-a doua există suspiciunea unui traumatism de bazin sau coloană", se arată într-o informare postată pe pagina de Facebook a Salvamont România.

O a doua echipă de salvatori a plecat din Râşnov pentru a sprijini retragerea salvatorilor împreună cu cele două persoane.


Riscul de avalanșă în Munții Bucegi este de 3 din 5 (însemnat), conform INMH.

La altitudini de sub 1800 de metri, temperaturile pozitive din cursul zilei și insolația ducla umezirea și îngreunarea stratului de zăpadă, iar pe pantele mai înclinate, atât la supraîncărcări cât și spontan după-amiaza, se pot declanșa curgeri și avalanșe de dimensiuni mici sau medii, îndeosebi în zonele cu depozite mai însemnate de zăpadă.

Surse: Agerpres, Salvamont România, INMH

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1962 secunde