Două Personalități Marcante în Literatura Universală: YUNUS EMRE ȘI MIHAI EMINESCU, conferință organizată de Biblioteca Județeană Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Două Personalități Marcante în Literatura Universală: YUNUS EMRE ȘI MIHAI EMINESCU, conferință organizată de Biblioteca Județeană Constanța

Cultură 08 Octombrie 2021 / 15:41 1186 accesări

Yunus Emre Enstitüsü Constanța, în colaborare cuBiblioteca Județeană„Ioan N. Roman"Constanța,cu sediulpe str. Mircea cel Bătrân, nr. 104 A,organizează marți, 12 octombrie 2021, la ora 17:00, în AulaBibliotecii Județene„Ioan N. Roman"Constanța,conferința intitulată„Două Personalități Marcante în Literatura Universală: YUNUS EMRE ȘI MIHAI EMINESCU".
Cu ocazia celei de-a 700-a aniversări a morții poetului turc, anul 2021 a fost declarat de UNESCO „Anul lui Yunus Emre",iar prin decret prezidențial, „Anul lui Yunus Emre și al Limbii Turce". Cu acest prilej, Institutul Yunus Emre organizează o conferință de comemorare a poetului Yunus Emre și a marelui poet român Mihai Eminescu.

De peste șapte secole, Yunus Emre și versurile sale ocupă un loc important în inimile și graiul oamenilor din lumea întreagă. Yunus Emre este un poet mistic, un mare reprezentant al religiei islamice, un derviș și un călugăr musulman. Yunus Emre a transpus în versurile sale dragostea profundă față de divinitate. De asemenea,Yunus Emre este considerat fondatorul limbii turce vechi din Anatolia și cel mai valoros reprezentant al ei.

Desemnat de către G. Călinescu drept „poet național", Mihai Eminescu este probabil cea mai importantă și prestigioasă figură a literaturii române, cu o operă literară care a marcat trecerea literaturii române la nivelul marii literaturii europene, validând posibilitățile de expresivitate a limbii române literare la modelarea căreia a contribuit în mod fundamental.

La eveniment vor lua cuvântulprof. univ. dr. habil. Angelo Mitchieviciși autor de carte şi traducător, doamnaGülten Abdula-Nazare.

Accesul la conferința ce va avea loc înAulaBibliotecii Județene„Ioan N. Roman"Constanțava fi permis - în cazul participanților cu vârsta peste 12 ani - doar în baza prezentării Certificatului digital COVID, disponibil online, descărcat pe telefon sau în format printat (cod QR) ca dovadă a vaccinării sau a trecerii prin boală (se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării).

Persoanele care dețin doar dovada unui test negativ de orice tip (antigen sau RT-PCR) nu au acces la conferință.

Participarea publicului este permisă până la 50% din capacitatea maximă a sălii, cu purtarea obligatorie a măștii de protecție!

Vă mulţumim pentru interesul pe care îl manifestaţi constant faţă de evenimentele organizate de instituţia noastră şi vă invităm să ne onoraţi şi de această dată cu prezenţa dumneavoastră, care adaugă o valoare deosebită evenimentului.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2869 secunde