Două poduri din județul Constanța vor fi reabilitate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Două poduri din județul Constanța vor fi reabilitate

Administrație 12 Iunie 2024 / 21:12 922 accesări

Foto: CNAIR

Foto: CNAIR

Foto: CNAIR

Foto: CNAIR

Cristian Pistol, Directorul General al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, a declarat că astăzi au fost semnate contractele pentru reabilitarea a două poduri din județul Constanța.

"Am semnat astăzi două contracte pentru reabilitarea Podului de la Basarabi (DN3), care tranzitează Dunărea și a Podului de la PoartaAlbă (DN22C) care tranzitează Canalul Poarta Albă – Midia-Năvodari, ambele în județul Constanța", precizează directorul CNAIR.

Asocierea GEIGER TRANSILVANIA S.R.L. - POD-PROIECT S.R.L. are la dispoziție 15 luni (dintre care 4 luni pentru proiectare și 11 luni pentru execuție) și 40,37 milioane de lei (fără TVA) pentru reabilitarea celor două poduri.

Contractul pentru reabilitarea Podului de la Basarabi (pe DN3) are o valoare de 18,94 milioane de lei (fără TVA) iar contractul pentru reabilitarea Podului peste canalul Poarta Alba - Midia – Năvodari (DN22C) are o valoare de 21,43 milioane de lei (fără TVA).

Podul de la Basarabi (DN3), cu o lungime totală de 233,80 m (inclusiv viaductele), asigură legătura rutieră pe traseul București - Călărași – Constanța și a fost construit in anul 1983.

Podul de la Poarta Albă (DN22C), cu o lungime totală de 213.60 m (inclusiv viaductele), asigură legătura rutieră între Constanța - Medgidia – Cernavodă și a fost construit în anul 1987.Ştiri recomandate

12