Două scurtmetraje româneşti, în selecţia oficială la Cannes 2016

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Două scurtmetraje româneşti, în selecţia oficială la Cannes 2016

13 Aprilie 2016 / 21:19 599 accesări

Scurtmetrajul "4:15 p.m. sfârșitul lumii", regizat de Cătălin Rotaru și Gabi Virginia Sarga a fost selecţionat în competiţia oficială de scurmetraje la Festivalul de la Cannes 2016, în timp ce filmul "Toate fluviile curg în mare", regizat de Alexandru Badea intră în secţiunea Cinéfondation.

Juriul secţiunilor de scurtmetraje şi Cinéfondation de la Festivalul de Film de la Cannes a anunţat lista filmelor ce vor intra în competiţie. În competiția oficială pentru scurtmetraj a fost selecționat "4:15 p.m. sfârșitul lumii", regizat de Cătălin Rotaru și Gabi Virginia Sarga, în timp ce în secţiunea Cinéfondation a fost ales filmul "Toate fluviile curg în mare" (UNATC "I.L. Caragiale"), regizat de Alexandru Badea.

Selecția Cinéfondation include 15 filme de scurt și mediumetraj produse în cadrul școlilor de film din lumea întreagă. Trei dintre filmele din secţiunea Cinéfondation vor fi premiate la sfârșitul festivalului.

Trofeul "Palme d'or" pentru scurtmetraj, la ediţia din acest an a Festivalului de la Cannes, va fi înmânat de preşedintele juriului de la secţiunile de scurtmetraj, regizoarea japoneză multipremiată la Cannes, Naomi Kawase, la ceremonia oficială a celei de-a 69-a ediţii a Festivalului de la Cannes. Gala de decernare a premiilor se va desfăşura pe 22 mai.

Festivalul de Film de la Cannes va avea loc între 11 şi 22 mai, pe Croazetă.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1791 secunde