DOVADĂ DE CURAJ! Un român s-a bătut cu teroriştii în timpul atacului de la Londra

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
DOVADĂ DE CURAJ! Un român s-a bătut cu teroriştii în timpul atacului de la Londra
Externe 04 Iunie 2017 / 18:26 2209 accesări 1 comentariu
Florin Morariu

Florin Morariu

Un român care lucrează la Lodra a fost faţă în faţă cu atacatorii. Florin a postat pa pagina sa de facebook un filmuleţ în care povesteşte cum a l-a lovit pe unul dintre terorişti. El este din Iași şi lucrează în Londra de un an şi jumătate. Sâmbătă noaptea era la muncă împreună cu un coleg din Croația și cu un alt român, Florin. Își făceau treaba obișnuită până când au auzit din stradă țipete. S-au uitat pe geamul mare de 4 metri chiar din fața masei de lucru și-au văzut zeci de oameni alergând înfricoșați. Apoi s-au trezit cu două turiste care băteau disperate în geam să le lase să intre. Le-a deschis ușa și fetele au apucat să spună că de la London Bridge coboară niște oameni cu cuțite și taie lumea pe stradă. “Am ieșit și noi, le-am lăsat înăuntru și le-am spus să stea acolo. Am luat două navete de astea și-am plecat înspre locul din care veneau oameni în alergare. Leșinau oameni pe stradă. În dreapta brutăriei era o alee, o ieșire spre o piață. Văd în stânga, la vreo cinci metri, patru persoane, un cetățean simplu flancat de alți doi, iar din spate vine un al treilea. Apoi îl văd pe cel din dreapta că începe să-l taie cu cuțitul. M-am dus spre ei, am aruncat cu o navetă, aveam două. M-am apropiat, iar cu a doua navetă l-am lovit pe unu dintre ei în cap, în zona feței. Imediat a apărut poliția și mi-au strigat prin portavoce să plec că aruncă grenadă. Go, go! Go! Am auzit clinchetul acela pe beton, când a lovit asfaltul și în momentul ăla m-am speriat că mă prinde explozia și pe mine. Nu mi-am dat nici eu seama ce fac. Am fugit și mi-am scos telefonul și am început să filmez, până când au venit cei din poliție și mi-au zis să opresc telefonul.

M-am întors la brutărie, erau oamenii înfricoșați. Am băgat câți am putut înăuntru, apoi au venit forțele speciale, au intrat și ne-au pus să stăm culcați cu mâinile la ceafă, se temeau să nu fie teroriști printre noi”, a declarat Florin Morariu pentru actualdecluj.ro.

Primul lucru pe care l-a făcut când și-a mai revenit din spaimă a fost să-și anunțe familia din România că e totul bine. Și-a sunat părinții, și-a sunat băiatul: “Sunt ok, nu vă faceți probleme. Sunt teroriști, dar poliția i-a prins”. Întrebat dacă ar mai proceda la fel într-o situaţie similară, Florin a spus că depinde de moment:

"Aș minți să spun asta, asta ține de moment, nu știu. Eu nu m-am dus să mă bat cu teroriștii, mi-am luat navetele alea ca să mă apăr, nici nu știam ce se întâmplă exact. Dar când l-am văzut pe omul ăla înjunghiat, m-a apucat furia și m-am dus să le dau în cap", a declarat romanul.

Bilanțul atentatului comis sâmbătă seara în centrul Londrei a crescut la șapte morți, a anunțat duminică poliția londoneză, citată de AFP și Reuters. Patruzeci și opt de persoane au fost internate în cinci spitale din Londra în urma atacului survenit în zona Podului Londrei. Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiilor victimelor din atentatul de la Londra și își exprimă solidaritatea cu poporul britanic, condamnând ferm incidentele de tip terorist din noaptea de sâmbătă spre duminică. Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor date suplimentare, precum și informații cu privire la identitatea victimelor, precizează MAE într-un comunicat transmis duminică AGERPRES.

Totodată, misiunea diplomatică monitorizează situația și păstrează în permanență legătura cu autoritățile, fiind pregătită să acorde asistență consulară.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor români că pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord: +44 20 76027328;+44 20 76029833; +44 20 76036694; +44 20 76025193;+44 20 7603 0572; +44 020 7602 2065.

Vezi aici filmarea făcută de eroul român:

https://youtu.be/aYrz2ZOqV_APagina a fost generata in 0.2211 secunde