Dragnea anunță agenda ședinței de Guvern: creșterea salariului minim, majorări pentru administrație

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Dragnea anunță agenda ședinței de Guvern: creșterea salariului minim, majorări pentru administrație

05 Ianuarie 2017 / 18:08 415 accesări

Guvernul se reunește vineri la ora 14 în ședință, pe agendă fiind creșterea salariului minim la 1.450 lei şi majorarea salariilor în administraţia locală şi pentru artişti, potrivit declarațiilor făcute de liderul PSD, Liviu Dragnea.

''Mâine vine în continuare sesiune extraordinară, chiar dacă cei de la PNL au anunţat că vor să blocheze legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe, într-un mod iresponsabil, după părerea mea, Guvernul va adopta nişte acte normative aşa cum sunt trecute în programul de guvernare care sunt aşteptate - salariul minim va fi aprobat mâine, în şedinţa de guvern - 1.450 de lei, aşa cum s-a stabilit, majorarea salariilor în administraţia locală cu 20 %, majorarea salariilor pentru actori şi alte categorii de artişti cu 50 %'', a spus social-democratul la Parlament.

El a avut și alte solicitări pentru membrii Cabinetului Grindeanu.

''De asemenea, i-am rugat să verifice dacă informaţia este reală şi anume că s-a prorogat printr-o ordonanţă intrarea în vigoare a legii prin care se majorează cu 15 % din educaţie şi sănătate şi, dacă e într-adevăr prorogată de guvernul Cioloş, mâine să anuleze această prorogare şi majorările de 15 % din educaţie, sănătate să intre în vigoare de la 1 februarie. De asemenea alocarea pe student de la 83 de lei la 201 lei nu este nevoie din cate ştiu de HG, ci este suficient un ordin al ministrului. (...) De asemenea pensia minimă de la 400 e lei la 520 de lei - ăsta e primul pachet de măsuri care e prins în HG-uri şi ordonanţe pe care Guvernul le poate emite mâine, chiar dacă unii vor să blocheze legea de abilitare a guvernului de a emite ordonanţe'', a detaliat Dragnea.

Biroul de presă al Guvernului a anunțat că ședința va avea loc vineri la ora 14, dar nu a făcut publică până la ora transmiterii acestei știri ordinea de zi.12
Pagina a fost generata in 0.1365 secunde