Dragnea crede că Cioloș că se foloseşte de campania Cuminţenia Pământului din rațiuni de imagine

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Dragnea crede că Cioloș că se foloseşte de campania Cuminţenia Pământului din rațiuni de imagine

Politică 01 Octombrie 2016 / 12:40 543 accesări

Președintele PSD, Liviu Dragnea, îl acuză pe prim-ministrul Dacian Cioloș că își creează o imagine de ”mare patriot” în jurul campaniei de achiziție a Cumințeniei Pământului, operă pe care o numește ”un soi de simbol național” și îi ”cere explicații” de ce nu cumpără și picturile din Colecția Manu.

“S-a făcut din <<Cumințenia Pământului>> un soi de simbol național, în jurul căruia se construiește, pe bani publici, imaginea de <<mare patriot>> a tehnocratului. În zgomotul asurzitor al acestei campanii, alte lucrări de artă trec din patrimoniul statului către diverse colecții private. În aceste condiții, mă văd obligat să trag un semnal cu privire la alte opere de artă retrocedate care se pot pierde, precum cele din <<Colecția Manu>>”, a precizat Liviu Dragnea într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Liderul PSD susține că i-a cerut prim-ministrului să explice de ce Guvernul nu și-a exercitat dreptul de preemțiune și în cazul altor opere de artă, precum picturile din “Colecția Manu”. Respectivele opere, amintește Dragnea, au fost scoase la licitație, fără ca Executivul să răspundă măcar la notificarea prin care era înștiințat că își poate exercita dreptul de preemțiune pentru achiziția lor.

Premierul Dacian Cioloş a anunţat vineri, în ultima zi a campaniei pentru achiziţionarea "Cuminţeniei Pământului", că procesul de subscripţie publică ar putea fi prelungit, în ultimele zile fiind trimise peste 20.000 de sms-uri, iar, în total, peste 100.000 de români au donat peste 1 milion de euro.12