Dragnea nu renunță la ideea suspendării lui Iohannis

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Dragnea nu renunță la ideea suspendării lui Iohannis

Politică 09 Iulie 2018 / 17:45 718 accesări

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că discuţia privind declanşarea procedurii de suspendare a preşedintelui Iohannis va continua în partid, el susţinând că şeful statului a semnat decizia de revocare a şefei DNA la 30 de zile de la decizia CCR, la presiunea unor calcule personale. „Dacă voia să o revoce o revoca de la început, nu-l oprea nimeni”, a afirmat Dragnea.

„Am primit-o pe telefon decizia de revocare. Iohannis a revocat-o pe doamna Kovesi după 30 de zile şi nu de dragul Constituţiei, ci la presiunea unor calcule personale. Probabil să au intervenit presiuni”, a declarat Liviu Dragnea într-o conferinţă de presă susţinută la Parlament luni după-amiază.

Liderul PSD a spus că în partid se discută încă despre suspendare, pentru că preşedintele Iohannis nu a încălcat Constituţia doar prin modul în care a acţionat după decizia CCR de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA.

Dragnea a făcut aceste declaraţii la finalul şedinţei liderilor de grup, el susţinând că aceasta era programată pentru a discuta despre declanşarea procedurilor de suspendare a preşedintelui Iohannis. „Discuţia suspendării nu a fost închisă, ci doar amânată”, a afirmat Dragnea. Liderul PSD a mai spus că decizia declanşării procedurii de suspendare a preşedintelui era deja luată. „Am vorbit în weekend cu domnul Tăriceanu. Noi nu mai vedeam altă soluţie. S-a stat o lună de zile, nu puteam să stăm indiferenţi la o încălcare brutală a Constitutiei”, a afirmat Dragnea, întrebat daca decizia era luată deja cu privire la suspendare. „Nu e o victorie pentru nimeni această revocare, e o măsură mică dintr-un context de măsuri care trebuie să se întâmple. (...) Victoria va fi când această ţară se va elibera. Când va fi asta, cine va fi în viaţă atunci, nu am de unde să ştiu”, a mai spus Liviu Dragnea.12
Pagina a fost generata in 0.3104 secunde