Dragor românesc, integrat în cea de-a cincea grupare NATO din Marea Neagră

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Dragor românesc, integrat în cea de-a cincea grupare NATO din Marea Neagră
Eveniment 21 Octombrie 2019 / 14:20 1187 accesări 0 comentarii

Dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu” (DM 25) se integrează, începând de luni, 21 octombrie, în Gruparea Navală Permanentă a NATO de Luptă Împotriva Minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Maritime Counter Measures Group), care operează în Marea Neagră, până miercuri, 6 noiembrie.

Misiunile grupării SNMCMG-2 în Marea Neagră vizează creșterea nivelului de interoperabilitate între forțele participante, în domeniul debarcării trupelor de desant și a luptei contraminelor marine, fiind prevăzute și escale ale vânătorului de mine ESPS SELLA (Spania),dragorului maritim BGS SHKVAL (Bulgaria) și dragorului maritim „Lt. Lupu Dinescu” în porturile Constanța și Odessa, Ucraina.

Contribuţiile ţărilor din NATO pentru flancul estic, în mediile terestru, aerian şi maritim, sunt manifestarea concretă a solidarităţii aliate, iar aceste măsuri vizează atât dimensiunea de consolidare a posturii de descurajare şi de apărare, precum şi proiectarea stabilităţii dincolo de graniţele aliate.

Dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu” este comandat de către locotenent-comandorul Ionuț Diaconu și are un echipaj alcătuit din 70 de militari.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2111 secunde