Drumul lui Brâncuși din România la Paris, pe jos, transpus în film

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Drumul lui Brâncuși din România la Paris, pe jos, transpus în film

Cultură 12 Februarie 2016 / 18:25 1221 accesări
Regizorul Peter Greenaway a început filmările pentru „Walking to Paris”

Regizorul Peter Greenaway a început filmările pentru „Walking to Paris”

„Walking to Paris” este numele filmului biografic care va prezenta povestea drumului pe care Constantin Brâncuşi l-a făcut din România până în Franţa, pe parcursul unui an și jumătate, trecând prin Ungaria, Austria, Germania şi Elveţia.

Filmările au început deja sub conducerea regizorului britanic Peter Greenaway, conform screendaily.com. În rolurile principale se vor afla actorii Emun Elliott şi Carla Juri. Filmul va fi lansat în toamnă.

„De-a lungul călătoriei, supravieţuind cu ce se ivea pe drum, aşa cum se învăţase în anii în care fusese cioban, a avut aventuri - comice, violente, erotice şi romantice - în mod cert formatoare, ce l-au inspirat în sculptură, căci modela sculpturi din materiale pe care le găsea pe drum - lemn, piatră, nisip, zăpadă şi gheaţă -, lăsând răsfirate şi abandonate sculpturi experimentale şi temporare pe drumurile Europei”, a declarat Greenaway pentru Screen Daily.

Peter Greenaway este un nume emblematic în cinematografia contemporană de avangardă, fiind unul dintre cei mai ambiţioşi şi controversaţi cineaşti ai prezentului. Filmul său „Eisenstein în Guanajuato”, despre „părintele” montajului de film Serghei Eisenstein, va avea premiera în competiţia de la Festivalul de Film de la Berlin.

Brâncuşi s-a stabilit la Paris, unde s-a stins din viaţă în martie 1957, lăsând moştenire statului român atelierul său şi un număr important de lucrări. Statul român, condus de partidul comunist, a refuzat moştenirea lui Brâncuşi. Atelierul său a revenit statului francez, lucrările sale regăsindu-se la Muzeul Naţional de Artă Modernă.

Citește și:

Luna Brâncuși

Filmul „Brâncuşi din eternitate” are premiera în Marea Britanie

Brâncuşi nu e dorit în patrimoniul UNESCO

Taguri articol
FilmRomâniBrâncuşiArtăPovesteStatulDrum


12