DSU a lansat o aplicație pentru alertarea în cazul situațiilor de urgență

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

DSU a lansat o aplicație pentru alertarea în cazul situațiilor de urgență

Tehnologie 26 Aprilie 2016 / 18:21 900 accesări
Raed Arafat, șeful DSU:

Raed Arafat, șeful DSU: "Această aplicație este o premieră pentru România. A fost dezvoltată cu scopul de a pregăti populația să facă față unei situații de urgență, mai ales că, în cazul în care apare un dezastru major, trebuie să știm cum să acționăm pân

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a lansat marți o aplicație telefonică pentru alertarea în cazul situațiilor de urgență și pentru educarea populației. Raed Arafat, șeful DSU, a explicat la conferința de presă că aplicația „are rolul să-i învețe pe oameni cum să se comporte, spre exemplu, în caz de cutremur, la inundații, în caz de viscol, lecții de prim-ajutor, cum să facă resuscitare, cum să oprească o hemoragie”.

El a explicat că, în viitor, aplicația se va completa şi cu alte lecții, care vor dispune și de teste de autoevaluare. „Această aplicație este o premieră pentru România. A fost dezvoltată cu scopul de a pregăti populația să facă față unei situații de urgență, mai ales că, în cazul în care apare un dezastru major, trebuie să știm cum să acționăm până la intervenția serviciilor profesioniste. Este esențială alertarea timpurie, o componentă importantă a aplicației DSU. Astfel, anumite gesturi, acțiuni pe care le găsim în lecțiile aplicației DSU sunt salvatoare de vieți”, a mai spus Arafat.

În ceea ce privește modul în care funcționează aplicația, aceasta poate fi downloadată de pe Google play, iar „autentificarea se poate face prin Facebook, Google sau prin logare cu mail și parolă. Oricare din aceste forme de autentificare poate să fie utilizată.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2837 secunde