Dublu vernisaj expoziție de pictură și fotografie la Biblioteca Județeană Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Comunicat de presă Dublu vernisaj expoziție de pictură și fotografie la Biblioteca Județeană Constanța
Cultură 13 Iunie 2018 / 18:22 1110 accesări 0 comentarii

Vineri, 15 iunie, la ora 17,00, în zona expozițională de la parterul clădirii, Biblioteca Județeană Constanța vă invită la un dublu Vernisaj expoziție de pictură și fotografie: Dimensiunea Europeană a Patrimoniului Cultural Dobrogean. Lucrările expoziției aparțin cursanților de la Centrul Cultural Județean ”Teodor Burada”, îndrumați de Expert Ioana Călinescu – Clasa de Pictură și Grafică și Expert Georgeta Iuliana Gheorghe – Clasa de Artă fotografică.

Expoziția face parte din planul activităților prevăzute a se desfășura pe tot parcursului anului 2018, în cadrul proiectului inițiat de Bibliotecă, cu ocazia sărbătoririi Anului European al Patrimoniului Cutural. Obiectivul Anului European al Patrimoniului Cultural este de a încuraja cât mai multe persoane să descopere și să aprecieze patrimoniul cultural al Europei. Sloganul Anului este Patrimoniul nostru: la confluența dintre trecut și viitor.

Proiectul își propune să crească gradul de cunoaștere a monumentelor istorice și siturilor arheologice de pe teritoriul județului Constanța, în rândul copiilor și tinerilor, în principal, dar și promovarea acestora în rândul adulților, ca o premisă a unei educații sensibile faţă de valorile culturii locale, integrate celei europene.

Partenerii Bibliotecii în acest proiect sunt, pe lângă Centrul Cultural Județean ”Teodor Burada”, Școala Gimnazială Nr. 43 ”Ferdinand” Constanța și Școala Gimnazială Nr. 23 ”Constantin Brâncoveanu” Constanța.

Până în prezent, peste 100 de persoane au participat la ateliere și întâlniri organizate de Bibliotecă în acest sens. Prin jocuri și concursuri, exerciții și discuții, participanții au putut descoperi o parte din clădirile de patrimoniu ale orașului, stilurile arhitectonice și destinațiile ale acestora de-a lungul timpului, precum și elementele de unicitate sau de inegritate ale clădirilor în peisajul arhitecturii locale și europene.

Proiectul continuă pe perioada vacanței cu un concurs de fotografie cu titlul Marea Patrifotografie și se va încheia pe 29 septembrie 2018, de Noaptea Bibliotecii, cu un concurs de cunoștințe tematice legate de patrimoniul local, un concurs de tip evadare – Library Escape.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1197 secunde