Ducu Bertzi, audiat la Poliţie ca suspect în dosarul privind contractele SRR

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ducu Bertzi, audiat la Poliţie ca suspect în dosarul privind contractele SRR

Eveniment 21 Noiembrie 2016 / 11:24 1401 accesări

Ducu Bertzi, membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), s-a prezentat luni dimineaţă la sediul Poliţiei Române, pentru a fi audiat în dosarul în care mai mulţi membri ai CA SRR au fost puşi sub acuzare pentru conflict de interese şi abuz în serviciu.

"Nu m-au căutat poliţiştii, am vorbit cu dânşii la telefon, era stabilită ora 11.00, sunt acum aici", a declarat Ducu Bertzi la intrarea în sediul Poliţiei Române.

Artistul a precizat că nu ştie în ce calitate a fost chemat, însă surse judiciare au declarat pentru agenţia de presă MEDIAFAX că acesta a fost citat în calitate de suspect, el venind la audieri însoţit de avocat.

Tot luni dimineaţă, trebuia să se prezinte la audieri în aceeaşi cauză şi preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), Ovidiu Miculescu, însă acesta nu va putea fi audiat din cauză că a fost internat la Spitalul Pantelimon din Bucureşti la sfârşitul săptămânii trecute după ce i s-a făcut rău, au declarat surse medicale pentru MEDIAFAX.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au început urmărirea penală faţă de 11 persoane cu funcţii de conducere din cadrul Societăţii Române de Radiodifuziune.

"Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de: Demeter Andras Istvan, Fugaru Mirela-Ioana, Voicu Mihai, Olaru Stejărel-Nicolae şi Moşneag Doina, precum şi faţă de alte 6 (şase) persoane cu funcţii de conducere din cadrul Societăţii Române de Radiodifuziune, respectiv membri ai Consiliului de Administraţie al instituţiei publice, pentru comiterea unor prezumtive infracţiuni de abuz în serviciu, prev. de art. 297 C.pen. şi conflict de interese, prev. de art. 301 C.pen", potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Procurorii îi acuză pe aceştia că, în perioada iulie 2011 – ianuarie 2014, ar fi participat la luarea unor decizii în cadrul şedinţelor Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune în urma cărora au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii.

În baza acestor contracte, aceştia au obţinut în mod ilegal foloase patrimoniale în cuantum total de aproximativ 400.000 lei.12