Duete cu vioară și violă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Duete cu vioară și violă

Monden 20 Mai 2015 / 00:00 668 accesări

Se anunță o seară specială în foaierul Teatrului Național de Operă și Balet (TNOB) „Oleg Danovski”, cu duete celebre din creația compozitorilor Wolfgang Amadeus Mozart, Ignaz Josef Pleyel și Antonio Bruni. Protagoniști ai evenimentului muzical programat astăzi, de la ora 19.00, sunt violonistul Mitică Feraru și violista Adeline Penescu. Prețul unui bilet este de 10 lei.

Tot astă seară, de la aceeași oră, artiștii lirici ai TNOB vor cânta la Bistrița. Ei vor prezenta publicului de acolo spectacolul „O sole mio”. Despre „O sole mio!”, mezzosoprana Gabriela Dobre, cea care a conceput scenariul, regia, scenografia și light-design-ul spectacolului, spune: „„O sole mio!“ este o declarație de dragoste. Chiar așa: o declarație de dragoste a artiștilor operei tomitane pentru un public aflat „în rezistență”, luptători visători și idealiști în războiul dus împotriva inculturii, a cenușiului cotidian, a blazării și tristeții”.

Vor cânta pentru publicul bistrițean astăzi, de la ora 19.00: Smaranda Drăghici, Lucia Mihalache, Stela Sîrbu, Daniela Vlădescu, Silvia Simionescu, Raluca Dărăban, Gabriela Dobre, Răzvan Săraru, Doru Iftene și Bogdan Ocheșel.12