Duminică, gong final la „Centura de Aur - Nicolae Linca”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Meciurile de la Pavilionul Expoziţional din Constanţa sunt transmise în direct la Neptun TV După cinci zile de dueluri pugilistice Duminică, gong final la „Centura de Aur - Nicolae Linca”
Sport 07 Septembrie 2013 / 00:00 795 accesări

Turneul internaţional de box „Centura de Aur - Nicolae Linca”, desfăşurat la Pavilionul Expoziţional din Constanţa, a ajuns înaintea meciurilor decisive. Sâmbătă, cu începere de la ora 16.00, sunt programate semifinalele, iar duminică, de la ora 17.30, va avea loc gala finală. Printre medaliaţi se vor număra şi doi pugilişti constănţeni, Enver Amiş şi Florentin Niculescu, ambii de la CS Farul Constanţa.

CS FARUL CONSTANŢA ARE DOI BOXERI ÎN SEMIFINALE. Amiş a avut şansă la tragerea la sorţi şi va debuta în competiţie direct în semifinală, pentru că la categoria sa, 46-49 kg, s-au înscris doar cinci pugilişti. În penultimul act, sportivul antrenat de Ilie Dascălu, Marcelică Tudoriu şi Mihai Constantin va încrucişa mănuşile cu un boxer cubanez, Yosvani Veitia Soto. În gala semifinală va lupta şi Florentin Niculescu (64 kg), care vineri a dispus la puncte de Lassi Seppala (Finlanda). „Primul meci este întotdeauna mai greu, dar sper ca pe viitor să boxez din ce în ce mai bine. Îmi doresc foarte mult să ajung în finală şi să câştig acest turneu”, a spus Niculescu după meci. Următorul său adversar va fi Gergo Bene (Ungaria).

Al treilea farist care a boxat la „Centură“, Cristian Creţu, a cedat la puncte, tot vineri, în limitele categoriei 56 kg, în faţa lui Lazaro Alvarez Estrada (Cuba). „Sunt mândru că am boxat cu un campion mondial, pentru că este pentru prima oară în viaţa mea. Am 13 ani de box, mi-am dorit foarte mult să lupt cu un cubanez şi mi s-a împlinit visul”, a declarat Creţu.

ROMÂNIA ARE 13 REPREZENTANŢI ÎN SEMIFINALE. Din totalul celor 40 de semifinalişti, 13 sunt români, adică o treime. În meciurile de vineri, încă trei sportivi din lotul naţional, antrenat de Marian Simion, Ferodin Ablalim şi Victor Puiu, şi-au asigurat câte un loc pe podium: Andreiana, Cioacă şi Bălănescu. Reamintim că tot duminică, în ziua finalelor, îşi va face retragerea oficială din activitate fostul boxer constănţean Ionuţ Gheorghe (29 de ani), medaliat olimpic cu bronz la Atena 2004 şi multiplu medaliat la Campionatele Europene.

„Centura de Aur - Nicolae Linca” 2013 este organizată de Federaţia Română de Box şi Media Consulta International, cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa, Primăriei Municipiului Constanţa, UMB Spedition, Pavilionului Expoziţional Constanţa şi Genesis Development.

NEPTUN TV TRANSMITE ÎN DIRECT MECIURILE DE LA „CENTURA DE AUR - NICOLAE LINCA”. Evenimentul de mare notorietate în lumea boxului amator este transmis în direct, integral, la Neptun TV. Telespectatorii pot urmări meciurile din cadrul turneului după următorul program: sâmbătă - semifinalele, de la ora 16.00, iar duminică - finalele, de la ora 17.30. În fiecare zi, la ştirile sportive, telespectatorii Neptun TV vor putea urmări rezumatul fiecărei partide, interviuri, precum şi declaraţii în exclusivitate.

Biletele de intrare la „Centura de Aur - Nicolae Linca” costă, sâmbătă, 18 lei - în sală şi 11 lei - la balcon, iar în ziua finalelor, duminică, 29 de lei - în sală şi 18 lei - la balcon.

Rezultatele înregistrate vineri, în ziua a treia

categoria 56 kg (sferturi de finală):

RĂZVAN ANDREIANA (România) bate la puncte (decizie 3-0) pe Matti Kota (Finlanda)

VEACESLAV GOJAN (Moldova) b.p. (3-0) Leonard Curti (România)

MAIKE CIOACĂ (România) b.p. (3-0) Stefan Ivanov (Bulgaria)

LAZARO ALVAREZ ESTRADA (Cuba) b.p. (3-0) Cristian Creţu (România, sportiv legitimat la CS Farul Constanţa)

categoria 64 kg (sferturi de finală):

FLORENTIN NICULESCU (România, sportiv legitimat la CS Farul Constanţa) b.p. (3-0) Lassi Seppala (Finlanda)

GERGO BENE (Ungaria) b.p. (3-0) Adrian Alexandru (România)

DIMITRI GALAGOT (Moldova) b.p. (3-0) Alexandros Tsanikidis (Grecia)

GRIGORI LIZUNENKO (Rusia) b.p. (3-0) Ayrin Ismetov (Bulgaria)

categoria 81 kg (sferturi de finală):

ABDELRAHMAN ORABI ABDELGAWAD (Egipt) b.p. (3-0) Jonathan Saavedra Perez (Spania)

VALENTIN BĂLĂNESCU (România) bate la preferinţă pe Petru Ciobanu (Moldova)

RADOSLAV PANTALEEV (Bulgaria) b.p. (3-0) Peter Nagy (Ungaria)

JULIO LA CRUZ PERAZA (Cuba) b. K.O. tehnic (abandon în repriza a treia) John Newell (Anglia)Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1288 secunde