Dunărea - alternativă la transportul rutier și feroviar congestionat din Europa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Canalele navigabile, promovate în Ungaria

Dunărea - alternativă la transportul rutier și feroviar congestionat din Europa

Social 06 Septembrie 2018 / 15:42 361 accesări

C.N. Administrația Canalelor Navigabile S.A. a organizat în data de 5 septembrie 2018, la Budapesta (Ungaria), cea de-a doua ediție a evenimentului de promovare Danube - Black Sea Canal meets Hungarian Partners, la care au participat mai mulți colaboratori din țările riverane Dunării, ca o nouă oportunitate la dialog și colaborare. Delegația C.N. Administrația Canalelor Navigabile S.A. a fost condusă de directorul general, Daniel Georgescu, iar la eveniment au participat ambasadorul României în Ungaria, Marius Lazurca, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Minea, reprezentantul C.N. A.C.N. S.A. în Serbia, Vladan Misic, precum și reprezentantul C.N. A.C.N. S.A. în Ungaria, Laszlo Erdelyi.

Membrii delegației C.N. A.C.N. S.A., împreună cu secretarul secund al Ambasadei României în Ungaria, Zenovia-Maria Popa, au vizitat ChinaCam (Camera de Comerț Ungaro – Chineză), delegația română fiind primită de , Pető Ernő, președintele ChinaCam. Discuțiile purtate au fost legate de identificarea oportunităţilor pentru dezvoltarea și atragerea traficului de mărfuri dinspre China, spre Constanța.

În alocuțiunile lor, organizatorii evenimentului au prezentat infrastructura de transport a canalelor navigabile, beneficiile utilizării acestora prin dezvoltarea traficului intern și internațional de nave și mărfuri, evidențiind faptul că Dunărea rămâne una dintre cele mai avantajoase căi de transport și reprezintă o alternativă eficientă la transportul rutier și feroviar congestionat din Europa. Pentru cei aproximativ 80 de participanți, evenimentul s-a încheiat cu un dineu oficial.

Ungaria ocupă un loc important în ceea ce privește volumul de marfă transportat pe Canalul Dunăre - Marea Neagră, iar din analiza situațiilor statistice privind distribuția pe țări a traficului de mărfuri desfășurat pe canalele navigabile, observăm că traficul din și înspre Ungaria se află pe locul III, după România și Serbia.

Pe 6 septembrie 2018, delegația C.N. Administrația Canalelor Navigabile S.A. a avut programată o întâlnire cu conducerea companiei Ganz Danubius, după care o vizită la compania de expediții fluviale Benship, care este condusă de președintele Federației Transportatorilor Fluviali de Marfă, Bencsik Attila. Apoi vor fi vizitate porturile Visegrád-Esztergom-Szentendre, delegația română fiind însoțită în acest sens, de secretarul general al Federației Porturilor Dunărene din Ungaria, László Nagy.12
Pagina a fost generata in 0.2763 secunde