Dunărea, blocată de sloiuri! Soluţii găsite de autorităţi pentru circulaţie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Dunărea, blocată de sloiuri! Soluţii găsite de autorităţi pentru circulaţie

Social 15 Ianuarie 2017 / 15:00 657 accesări

Traficul naval pe Dunărea fluvială rămâne în continuare închis din cauza stratului gros de gheață format pe șenalul navigabil, a declarat duminică directorul Administrației Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ) Galați, Dorian Dumitru. Potrivit acestuia, AFDJ Galați a trimis în zona Brăila remorcherul Galați 3 care va sparge gheața pentru ca bacurile să poată ajunge în Insula Mare a Brăilei. De asemenea, pentru transportul localnicilor pe Dunărea înghețată, AFDJ Galați a trimis nava Mamaia 2 care a plecat duminică dimineață din Sulina către Tulcea, în urma ei circulând și nava de pasageri Mircești, care efectuează în mod normal curse Sulina-Tulcea.

Spărgătorul Perseus are ca misiune spargerea gheții din zona Tulcea-Isaccea, dar numai după ce va fi rezolvată o defecțiune tehnică, iar remorcherul Gheorghieni 2 acționează pe canalul Sulina.

Circulația bacurilor de pe malul gălățean pe cel tulcean rămâne întreruptă din cauza stratului gros de gheață format la malul localității tulcene I.C. Brătianu, care împiedică bacurile să acosteze în condiții de siguranță. În consecință, transportul pasagerilor se efectuează cu ajutorul unui împingător al Navrom Galați, care transportă maxim 35 de pasageri, nu însă și autovehicule.

În ultimele patru zile, împingătorul a efectuat câte o cursă dimineața la ora 7.00 și una seara la ora 17.00, însă de luni acesta va efectua câte două curse dimineața și seara, prima cursă plecând de la ora 6.00.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1557 secunde