Duo Arcadia, în recital la Teatrul „Oleg Danovski“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Duo Arcadia, în recital la Teatrul „Oleg Danovski“

Cultură 31 Octombrie 2016 / 15:32 2430 accesări
Violoncelistul Ghiorghiță Tănase

Violoncelistul Ghiorghiță Tănase

În plin Festival Internațional al Muzicii și Dansului, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” îi invită pe melomani marți, 1 noiembrie, la... clasicele întâlniri din foaier. Evenimentul, programat de la ora 18.30, îi are în prim-plan pe violoncelistul Ghiorghiță Tănase și pe violistul Parulava Vahtang, care împreună formează duoul Arcadia. În programul serii se regăsesc lucrări de Beethoven, Handel și Hoffman.

Solist instrumentist al Teatrului „Oleg Danovski” din 1996 și membru fondator al cvartetului Opera, alături de care a întreprins turnee în Olanda, Germania, Franța și Italia, Ghiorghiță Tănase este laureat al Festivalului Republican de Muzică de la Timișoara din 1977. El și-a adjudecat Premiul I al concursului, locul al II-lea fiind ocupat de Marin Cazacu, unul dintre cei mai cunoscuți violonceliști români contemporani. Pe 14 octombrie 2015, violoncelistul constănțean a susținut un recital la Varna City Art Gallery, în cadrul proiectului „European Music Academy Varna”, fiind acompaniat de pianistul bulgar Dimiter Boianov. Pe 4 martie 2016, violoncelistul și-a încheiat cariera solistică prin Concertul în Re major pentru violoncel şi orchestră, de Joseph Haydn, sub bagheta tânărului dirijor american Andrew Neer.

Violistul Parulava Vahtang a absolvit Gimnaziul nr. 14 și Colegiul de Muzică din Suhumi - Abhazia (Georgia), Universitatea de Muzică „Gorky” din Rusia și Școala Superioară de arte din Chișinău. A debutat ca violonist în orchestra Filarmonicii din Chișinău, iar din 1994 până în 2006 a fost instrumentist în orchestra Operei Naționale. Din 2007 până în 2012 a colaborat cu Holland America Line (Cruise Ship Company), iar din 2012 este artist instrumentist (violă) în orchestra Teatrului „Oleg Danovski”.

Prețul unui bilet este de 10 lei.

Citește și:

Violoncelistul Ghiorghiță Tănase, în recital la Teatrul „Oleg Danovski“

Violoncelistul Ghiorghiţă Tănase şi-a încheiat, vineri, cariera solistică

Duminică de poveste alături de „Crăiasa zăpezii”, la Festival

„Forța destinului”, debut festivalier de zile mari

Miracolul cultural de la Constanța continuă!

Teatrul „Oleg Danovski“ își schimbă programul

O lună de poveste la Teatrul „Oleg Danovski“!

Poveste de toamnă în acorduri de vioară și pian

O nuntă de pomină la Teatrul „Oleg Danovski“

Lecții de stil, flori și cântec la teatru12