După dezastrul provocat în Bahamas, uraganul Dorian e așteptat în Florida

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
După dezastrul provocat în Bahamas, uraganul Dorian e așteptat în Florida
Externe 02 Septembrie 2019 / 12:47 1512 accesări 0 comentarii

Uraganul Dorian, de categorie 5, a lovit duminică statul Bahamas, provocând pagube importante în această ţară, informează BBC.

Viteza vântului a depăşit, pe alocuri, 180 de kilometri pe oră, iar reprezentanţii Centrului Naţional pentru Uragane al Statelor Unite (NHC) a informat că această furtună „extrem de periculoasă” reprezintă cel mai puternic astfel de fenomen din istoria recentă a regiunii.

Autorităţile din Bahamas au decis evacuarea populaţiei din zonele care urma să fie afectate de uraganul Dorian.

Mai multe zone au fost inundate în această ţară, iar anumite aeroporturi au fost închise din cauza fenomenelor meteo extreme. Autorităţile se aşteaptă ca uraganul să se îndrepte spre coasta de est a statului american Florida în cursul zilei de luni.

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a decretat stare de urgenţă pentru întreg statul şi a făcut apel la cetăţeni să îşi facă rezerve de mâncare, apă şi medicamente pentru cel puţin o săptămână.

„ Este posibil ca acest eveniment să se întindă pe mai multe zile, ceea ce creează în mod evident o serie de probleme”, a declarat Ron DeSantis.

Meteorologii au avertizat că uraganul Dorian ar putea fi cea mai gravă furtună de la uraganul Andrew, încadrat la categoria 5, care a provocat moartea a 65 de persoane şi a distrus 63.000 de case în 1992.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1536 secunde