E de ORC - Regina Maria, sabotată cultural de Primărie şi CJC! Se mută...

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
E de ORC - Regina Maria, sabotată cultural de Primărie şi CJC! Se mută...
02 August 2018 / 16:28 2117 accesări 0 comentarii

Pentru că autorităţile au dovedit încă o dată că sunt impotente (a se citi neputincioase) în a organiza un calendar (măcar estival) de evenimente, vernisajul Expoziției „Regina Maria - 100 de ani de inspirație“se mută vineri, 3 august, de la ora 14.00! Slavă Domnului, măcar locaţia a rămas aceeaşi, Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa! Menţionăm că acest eveniment celebrează viaţa, frumuseţea şi dragostea Reginei Maria pentru poporul român şi că vine în premieră în oraşul nostru, în cadrul Centenarului Marii Uniri, filiala Constanţa, ca să zicem aşa.

De ce suntem nevoiţi să cerem scuze oaspeţilor noştri din Bucureşti şi Sibiu şi să le explicăm că pentru noi, constănţenii, conceptul de ospitalitate şi organizare evenimente înseamnă să mutăm manifestările de la o zi la alta, fără să ne pese că există un protocol, nişte grupuri-ţintă şi o strategie de informare a publicului? Aţi ghicit! Din cauza autorităţilor locale, adică Primăria Constanţa şi Consiliul Judeţean Constanţa, care nu comunică sau, atunci când o fac, rezultatul este în detrimentul cetăţenilor. Aşadar, CJC s-a trezit că are un eveniment cu danţuri şi muzici populare în Piaţa Ovidiu, în ziua de sâmbătă, iar Primăria a dat din umeri şi a zis „pe noi nu ne deranjează”. Poate pe dvs nu, dragi funcţionăraşi din Primăria Constanţa, agresiv-aroganţi şi analfabeţi cultural, dar pe cei care înţeleg cum trebuie să se organizeze un eveniment eminamente cultural, da, îi deranjează. Să nu ne înţelegeţi greşit: nu avem nimic împotriva acestui soi special de manifestare artistică, cu danţuri şi muzici populare! Doar că nu considerăm că Piaţa Ovidiu este spaţiul propice pentru atari dinamici coregrafice şi, în niciun caz în acelaşi timp cu un vernisaj de expoziţie. Poate dacă era deschiderea unui festival de cârnaţi - ştim, autorităţile abia aşteaptă să fure ideea şi să-l învăluie pe bietul Ovidiu în mirosul aromat de mici, veseli şi sănătoşi - ar fi mers. Dar aşa, cultura este forţată să se retragă în faţa acestui sabotaj direct şi să spere că de acum înainte, poate, autorităţile vor înţelege că sunt plătite din banii noştri ca să-şi facă treabă! Adicătelea, Direcţia de Evenimente din Primăria Constanţa, care poate preda lecţii de ineficienţă până şi birocraţiilor din lumea a treia, ar fi trebuit să facă măcar un calendar de evenimente, pentru sezon, adică pentru trei luni, pentru ca astfel de momente penibile să nu aibă loc! Dacă nici asta nu au făcut, ce mai caută acolo? Cine îi ţine pe ăştia în braţe şi de ce nu se înfiinţează şi la Constanţa o Direcţie de Cultură, cu oameni de cultură, care nu se sabotează între ei, dublând evenimente fără nicio legătură între ele şi înjumătăţind astfel timpul publicului spectator, înşelându-l practic, pe banii săi.

Din partea cetăţenilor Constanţei, vrem să prezentăm scuze oaspeţilor străini şi să-i asigurăm că vina aparţine în totalitate autorităţilor noastre anticulturale, ignorante, ineficiente şi inutile, care se şi ne sabotează cultural!

Aşadar, dragi iubitori de cultură, vă aşteptăm vineri, la ora 14.00, la MINAC!Pagina a fost generata in 0.1622 secunde