E jale! Mai puţin de 50% dintre elevii români de clasa a VIII-a au obţinut peste 5

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Simulare Evaluare Naţională 2018

E jale! Mai puţin de 50% dintre elevii români de clasa a VIII-a au obţinut peste 5

Educație 16 Martie 2018 / 17:59 750 accesări

Dramatic, dar asta spunem în fiecare an! Însă, şi în 2018, acest cuvânt carcterizează foarte bine rezultatele de la simularea examenului de Evaluare Naţională. Astfel, mai puţin de 50% din elevii clasei a VIII-a care au susţinut simularea au obţinut media generală peste 5, potivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei. Notele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog.

Până la acest moment au fost corectate 99% dintre lucrări, iar rezultatele parţiale arată că 46,97 la sută dintre elevi au obţinut media generală peste 5. La matematică, 33,1 % dintre elevi au reuşit să obţină o notă peste 5, iar la română 63,2% au luat note peste 5. La limba maternă, 82,5% dintre elevi au obţinut note peste 5.

Rezultatele finale ale simulării examenului de Evaluare Naţională ar urma să fie transmise de Ministerul Educaţiei până la finalul zilei de vineri.

Aproximativ 180.000 de elevi de clasa a VIII-a care au susţinut simularea examenului de Evaluare Naţională în perioada 5 - 7 martie. Examenul propriu-zis va avea loc în luna iunie.

Notele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. ”Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi”, a precizat Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN). Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Potrivit MEN, ”obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obţinerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie”.

Examenul propriu-zis va fi susţinut de elevi în luna iunie: în perioada 4-8 iunie va avea loc înscrierea candidaţilor, în 11 iunie va fi susţinută proba de Limba şi literatura română - probă scrisă, în 13 iunie proba scrisă de Matematică şi în 14 iunie proba de Limba şi literatura maternă. În 19 iunie vor fi afişate rezultatele care pot fi contestate, iar rezultatele finale vor fi anunţate în 23 iunie.12
Pagina a fost generata in 0.2376 secunde