E oficial! Se restricționează accesul auto în Peninsulă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Regulamentul a fost aprobat

E oficial! Se restricționează accesul auto în Peninsulă

Administrație 27 Septembrie 2018 / 15:16 3216 accesări

Accesul mașinilor în zona Peninsulară a Constanței nu va mai fi permis. Consilierii locali din Constanța au aprobat, în ședința de joi, 27 septembrie, regulamentul privitor la restricționarea accesului auto în Peninsulă. Amintim că acest regulament s-a aflat în dezbatere publică încă de la începutul acestui an, fiind organizate chiar și întruniri cu agenții economici care își desfășoară activitatea în zonă. De altfel, în cadrul uneia dintre întruniri, agenții economici și-au exprimat temerile cu privire la faptul că, dacă accesul auto va fi restricționat, cele mai multe localuri vor fi închise. Cu toate acestea, în urma unui sondaj realizat de Primăria Constanța, a reieșit faptul că locuitorii își doresc restricționarea Zonei Peninsulare în număr foarte mare.

Accesul mașinilor în zona Peninsulară a Constanței nu va mai fi permis. Consilierii locali din Constanța au aprobat, în ședința de joi, 27 septembrie, regulamentul privitor la restricționarea accesului auto în Peninsulă. Proiectul a fost aprobat cu 17 voturi „pentru”, 7 „împotrivă” și o abținere. În expunerea de motive a proiectului se arată că „în ultimii ani, această zonă a fost supusă unui amplu proces de reabilitare şi amenajare, urmărind realizarea unei imagini urbane şi a unui ansamblu de spaţii publice adaptate cu precădere circulaţiei pietonale în vederea promovării şi punerii în valoare a identităţii culturale zonale şi locale, a numeroaselor obiective turistice, a clădirilor cu valoare arhitecturală, a monumentelor istorice precum şi asigurarea premiselor maximizării potenţialului de dezvoltare a acestei zone în ceea ce priveşte diversificarea şi extinderea funcţiunilor specifice centrului istoric prin reabilitare, conversii funcţionale şi operaţiuni urbane de reorganizare a unui spaţiu public reprezentativ pentru municipiul Constanţa, dar şi pentru litoralul românesc, în general”. Amintim că acest regulament s-a aflat în dezbatere publică încă de la începutul acestui an, fiind organizate chiar și întruniri cu agenții economici care își desfășoară activitatea în zonă. De altfel, în cadrul uneia dintre întruniri, agenții economici și-au exprimat temerile cu privire la faptul că, dacă accesul auto va fi restricționat, cele mai multe localuri vor fi închise. Cu toate acestea, în urma unui sondaj realizat de Primăria Constanța, a reieșit faptul că locuitorii își doresc restricționarea Zonei Peninsulare în număr foarte mare.

CUM VA FI DELIMITATĂ PENINSULA

Potrivit regulamentului, străzile din Peninsulă vor fi împărțite în două categorii: exclusiv pietonale și ocazional carosabile. Prima categorie reprezintă zonele în care nu se va putea intra cu mașina decât în situații excepționale, cum sunt organizarea unor evenimente culturale și sociale, lucrări de reparații și construcții în infrastructură și intervenții pentru situații de urgență. Regulamentul desemnează ca zone exclusiv pietonale faleza de la Cazino, Piața Ovidiu și bulevardul Tomis, pe segmentul cuprins între strada Vasile Alecsandri și strada Sulmona, cel dintre strada Traian și strada Vasile Alecsandri precum și cel cuprins între strada Sulmona și Piața Ovidiu. Din această categorie mai face parte și un segment din strada Vasile Canarache, cuprins între str. Petru Rareș și Piața Ovidiu.

CARE SUNT STRĂZILE OCAZIONAL CAROSABILE

În cea de-a doua zonă, cea preponderent pietonală și ocazional carosabilă, vor avea acces autoturismele rezidenților, cele care asigură aprovizionarea unităților de alimentație publică din zonă, cele utilizate pentru servicii publice și cele de intervenții în caz de urgență. Străzile care fac parte din această categorie sunt următoarele: C.A. Rosetti, Vasile Alecsandri, Aristide Karatzali, Mircea cel Bătrân (segmentul cuprins între strada Vasile Alecsandri și Piața Ovidiu), Traian (segmentul cuprins între strada Vasile Alecsandri și Piața Ovidiu), Poștei, Ecaterina Varga (între străzile Vasile Alecsandri și Callatis), Mircea cel Bătrân (segmentul cuprins între str. Vasile Alecsandri și Piața Ovidiu), Francisc Reiner, Căpitan Vasile Țurcanu, Callatis, Vântului, Marcus Aurelius, Doinei, Sulmona, Petru Rareș, Dimitrie Cantemir, Orientului, Vasile Canarache (segmentul cuprins între str. Termele Romane și str. Petru Rareș), Ovidiu, Nicolae Titulescu, Dianei, Arhiepiscopiei, Revoluției 22 Decembrie 1918, Crângului, 9 Mai, Maior Gheorghe Șonțu, Remus Opreanu, Cristea Georgescu, Ion Theodorescu Valahu, Grigore Tocilescu, Constantin Brâncoveanu, Krikor H. Zambaccian, Horia și Profesor Doctor Ioan Cantacuzino.

PERMISE SPECIALE

Zona ocazional carosabilă va fi marcată special, iar accesul se va face în baza unor permise speciale. Potrivit Primăriei Constanța, vor fi eliberate documente de acces separate pentru fiecare categorie în parte. Au posibilitatea să solicite un asemenea act persoanele care locuiesc în Peninsulă, reprezentanții societăților comerciale și instituțiilor care își desfășoară activitatea în zona peninsulară și Piața Ovidiu, cei care trebuie să participe la evenimentele organizate în zonă, cei care asigură aprovizionarea magazinelor și unităților de alimentație publică, reprezentanții instituțiilor care asigură servicii publice și persoanele care se regăsesc în alte situații excepționale. Deocamdată nu se știe când va intra în vigoare acest regulament. Primarul Decebal Făgădău a precizat că regulamentul va intra în vigoare de îndată ce hotărârea aprobată va primi toate avizele de la Prefectură.12
Pagina a fost generata in 0.2679 secunde