Ebola face victime!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ebola face victime!
Sănătate 31 Iulie 2019 / 18:14 472 accesări 0 comentarii

Al doilea pacient infectat cu Ebola detectat marţi în Goma, în estul Republicii Democratice Congo, a decedat, au indicat miercuri surse oficiale, citate de AFP. ''Pacientul confirmat cu Ebola în Goma a decedat, iar toate măsurile pentru întreruperea lanţului de contaminare sunt deja luate'', a declarat pentru AFP Jean-Jacques Muyembe, noul responsabil desemnat de preşedinţia congoleză pentru coordonarea răspunsului împotriva epidemiei. Acestpacienta ajuns la centrul de tratament ''în a 11-a zi a bolii şi era într-adevăr fără speranţă deoarece boala se afla deja într-un stadiu foarte avansat. El a murit în noaptea de marţi spre miercuri", a declarat doctor Aruna Abedi din cadrul, coordonatorul răspunsului contra Ebola din provincia Nord-Kivu.

Autorităţile congoleze au confirmat marţi seară un al doilea caz de Ebola în Goma. Membrii echipei de coordonare a acţiunilor împotriva Ebola au declarat în cadrul unui briefing de presă că acest caz a fost detectat în Nyiragongo, o zonă periferică a oraşului Goma. Autorităţile locale au precizat că este vorba despre un bărbat de 46 de ani, tată a 10 copii, din Mongbwalu, o localitate situată la circa 70 de kilometri de oraşul Bunia, din provincia Ituri, aflată la graniţa cu Nord-Kivu, unde epidemia de Ebola a făcut ravagii încă de anul trecut.

La începutul lunii iulie, oficialii locali au anunţat că primul pacient detectat cu Ebola în Goma a murit. În aceeaşi lună, OMS a declarat cea mai recentă epidemie de Ebola din Republica Democratică Congo drept ''o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional'', după ce epidemia de febră hemoragică s-a răspândit în Goma, un important centru urban aflat la graniţa cu Rwanda.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1479 secunde