Echipa feminină de baschet 3x3 a României s-a calificat la JO de la Tokyo

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Echipa feminină de baschet 3x3 a României s-a calificat la JO de la Tokyo

Sport 02 Noiembrie 2019 / 08:56 482 accesări

FIBA a anunţat cele opt echipe calificate direct la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020, unde baschetul 3x3 se va afla în premieră. Între cele patru echipe feminine se numără şi România, ca urmare a clasării pe locul 4 în clasamentul internaţional. Cele patru echipe calificate sunt Rusia, China, Mongolia şi România. La masculin s-au calificat Serbia, Rusia, China, Japonia.

„România atinge o performanță istorică, calificarea directă la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 cu naționala feminină de baschet 3x3 a României. România a reușit să se califice direct la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 după un sezon în care mobilizarea a fost una extraordinară. Echipele naționale de baschet 3x3, România U18, România U23 și echipele de seniori au făcut un sezon în care au acumulat puncte importante în clasamentul mondial pe națiuni. De la ceea ce a început ca o simplă joacă pe terenurile din Politehnică, Sport Arena Streetball a contribuit decisiv la un fenomen care acum duce România la Jocurile Olimpice: baschetul 3x3!

Constanţa a avut un rol important în această calificare prin coordonatorul departamentului 3x3 al Federaţiei Române de Baschet, Andrei Talpeş, şi prin mobilizarea exemplară a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport Constanţa.

O performanță care s-a materializat cu aportul Federaţiei Române de Baschet, al cluburilor de baschet, al jucătoarelor, al asociațiilor sportive, autorităților, unităților de învățământ, al tuturor celor care iubesc baschetul! Mergem la Jocurile Olimpice împreună! Împreună suntem România!”, a fost mesajul postat pe Facebook.12
Pagina a fost generata in 0.1631 secunde