Echipa Toro Rosso va utiliza anul acesta propulsorul Ferrari din 2015

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Automobilism / Formula 1

Echipa Toro Rosso va utiliza anul acesta propulsorul Ferrari din 2015

Sport 17 Februarie 2016 / 18:30 426 accesări
Max Verstappen a debutat în Formula 1 anul trecut, la volanul unui monopost Toro Rosso

Max Verstappen a debutat în Formula 1 anul trecut, la volanul unui monopost Toro Rosso

Echipa de Formula 1 Toro Rosso a confirmat că va folosi motoare Ferrari din 2015 în noul sezon, care va debuta pe 20 martie. La sfârșitul anului 2013, după un parteneriat de șapte ani, Toro Rosso încheia colaborarea cu Ferrari privind aprovizionarea cu propulsoare pentru monoposturi și semna cu Renault. După două sezoane, Toro Rosso a încheiat un acord cu Ferrari pentru a folosi motoarele Ferrari cu specificațiile din 2015, în sezonul 2016 al Formulei 1.

Managerul Toro Rosso, Franz Tost, a precizat că modelul STR11 va intra în teste luni, 22 februarie, la Barcelona. „Sunt convins că vom primi un motor foarte bun din partea lui Ferrari, mai ales pentru că ne place să colaborăm cu ei, am avut cel mai mare succes cu Ferrari. Vom prezenta modelul pentru noul sezon abia pe 29 februarie, la Barcelona. Din cauza deciziei târzii privind motorizarea, vor dura mai mult pregătirile privind culorile și designul monopostului”, a precizat Tost. Toro Rosso a terminat pe locul 6 în clasamentul mondial al constructorilor, în 2008.

Max Verstappen și Carlos Sainz Jr. sunt piloții echipei Toro Rosso în sezonul 2016 al Formulei 1. Competiția va debuta pe 20 martie, cu Marele Premiu de Formula 1 al Australiei, programat la Melbourne.

ALONSO DEMORALIZA ECHIPA FERRARI, SUSȚINE DI MONTEZEMOLO!

Luca di Montezemolo, fost preşedinte al grupului Ferrari, a declarat că pilotul Fernando Alonso nu a fost potrivit pentru Ferrari, întrucât demotiva echipa! „Am avut senzaţia că Fernando Alonso nu a fost convins niciodată că poate câştiga cu Ferrari. Probabil credea că, dacă ar fi fost la Mercedes, câştiga trofee cu o singură mână. Acest aspect a fost foarte demoralizator pentru întreaga echipă! Vreau să fiu foarte clar: Alonso este probabil cel mai talentat pilot din lume, chiar şi la ora actuală. Mai ales într-o zi de duminică. Poate nu în calificări, unde cred că Hamilton şi Vettel sunt mai rapizi. Alonso este o maşinărie în timpul curselor, dar îi lipsea motivaţia pentru Ferrari”, a menţionat di Montezemolo într-un interviu pentru „Motor Sport Magazine“.

Luca di Montezemolo (68 de ani) a fost preşedinte al grupului Ferrari când s-a decis încheierea colaborării cu Fernando Alonso, în 2014. Ulterior, di Montezemolo a fost înlocuit la conducerea Ferrari de către Sergio Marchionne. Luca di Montezemolo este în prezent managerul companiei aeriene italiene Alitalia. Fernando Alonso a fost pilot la Ferrari în perioada 2010-2014. El nu a reuşit să câştige titlul mondial la piloţi, dar s-a clasat pe locul 2 în 2010, 2012 şi 2013. Din 2015, Alonso pilotează pentru echipa McLaren Honda.

Citește și:

Indienii de la Tata Motors cumpără circuitul de Formula 1 de la Silverstone

Probleme pentru cursa de la Monza, Marele Premiu de Formula 1 al Italiei

Renault și-a prezentat monopostul pentru noul sezon de Formula 1

Renault renunță la serviciile lui Pastor Maldonado12
Pagina a fost generata in 0.1819 secunde