Echipele din Rusia şi Ucraina nu pot fi adversare în Cupele Europene

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal / Decizii importante ale UEFA

Echipele din Rusia şi Ucraina nu pot fi adversare în Cupele Europene

Sport 18 Iulie 2014 / 00:00 297 accesări

Comitetul de Urgenţă al UEFA a decis ca, până la noi ordine, echipele din Rusia şi din Ucraina să nu poată fi adversare în Cupele Europene, din cauza situaţiei politice din zonă, informează uefa.com. „Având în vedere actuala situaţie politică, Federaţia Rusă de Fotbal şi Federaţia Ucraineană de Fotbal şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu securitatea, în cazul în care echipele ruse şi ucrainene ar deveni adversare în Cupele Europene în urma tragerii la sorţi. După evaluarea solicitării şi luarea în calcul a situaţiei privind siguranţa în regiune, Comitetul de Urgenţă a decis că echipele ucrainene şi cele ruse nu pot fi adversare, până la noi ordine. Drept urmare, FC Zenit şi Dnepr nu vor putea deveni adversare în urma tragerii la sorţi de vineri (n.r. - astăzi) a turului al treilea preliminar al Ligii Campionilor”, se arată pe site-ul UEFA. După evaluarea situaţiei din Ucraina, Comitetul de Urgenţă al UEFA a mai decis să permită ca meciuri din Cupele Europene să aibă loc şi la Drepropetrovsk şi Odesa, pe lângă Kiev şi Lvov. Această decizie vizează echipele Dnepr Dpepropetrovsk şi Cernomoreţ Odesa, care participă în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, respectiv al UEFA Europa League. De asemenea, comitetul a hotărât ca, din acest sezon, toate cartonaşele galbene primite primite înainte de semifinalele Cupelor Europene să fie anulate.

ÎN ISRAEL NU SE POT DISPUTA, DEOCAMDATĂ, MECIURI ÎN CUPELE EUROPENE. Comitetul de Urgenţă al UEFA a decis ca în Israel să nu se dispute niciun meci din Cupele Europene, până la noi ordine, din cauza situaţiei privind securitatea în această ţară, informează uefa.com. Drept urmare, cluburilor israeliene implicate în cele două competiţii li s-a cerut să propună stadioane din afara Israelului pentru meciurile de pe teren propriu. Israelul efectuează de zece zile raiduri aeriene asupra poziţiilor mişcării islamiste Hamas din Fâşia Gaza, ca reacţie la asasinarea a trei adolescenţi israelieni şi la atacurile cu rachete palestiniene. Bilanţul confruntărilor este de circa 200 de morţi de partea palestiniană şi un mort în Israel.

SANCŢIUNI PENTRU DIEGO SIMEONE, XABI ALONSO, REAL MADRID ŞI ATLETICO MADRID. Tehnicianul echipei Atletico Madrid, Diego Simeone, şi mijlocaşul formaţiei Real Madrid, Xabi Alonso, au fost suspendaţi un joc, joi, de Comisia de Disciplină a UEFA, din cauza comportamentului lor la finala Ligii Campionilor, meci disputat la 24 mai. Simeone a fost sancţionat pentru că a părăsit zona tehnică. La finalul meciului, câştigat de Real Madrid cu scorul de 4-1 după prelungiri, Simeone a pătruns pe teren şi a avut o discuţie aprinsă cu fundaşul echipei Real Madrid, Raphael Varane. La rândul său, Xabi Alonso a fost suspendat pentru „încălcarea principiilor generale de comportament”. El îşi va ispăşi suspendarea la Supercupa Europei, partidă între Real Madrid şi FC Sevilla, programată la 12 august, la Cardiff. De asemenea, Real şi Atletico au fost sancţionate pentru folosirea de dispozitive pirotehnice de către suporteri şi pentru comportamentul incorect al echipei. Celor două formaţii li se reproşează că au primit cel puţin cinci cartonaşe fiecare, cinci - Real Madrid şi şapte - Atletico Madrid. De asemenea, Atletico va plăti o amendă de 21.000 de euro, iar Real Madrid, 18.000 de euro.12
Pagina a fost generata in 0.2781 secunde